Mersin'de bir haftada 1,8 tona yakın kokain yakalandı… "Malların" sahibi görünen yerel şirketlerin Irak bağlantısı da araştırılıyor

Ekvator'dan Mersin'e muz konteynırları içinde kokain gelmeye devam ediyor. Sadece bir haftada yakalanan kokain miktarı 1,8 tona yaklaştı. Kokainin Irak bağlantısı mercekte altında. Hedefte ise yerel şirketler var

Fotoğraf: AA

Geçten hafta Mersin Limanı'nda yakalanan bir ton 300 kiloluk kokainin ardından yeni parti uyuşturucuları da aynı adreste ele geçirildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rekor düzeydeki uyuşturucunun yakalanmasından sadece bir gün sonra aynı adreste 150, bugün de (23 Haziran) 463 kilogram kokain yakalandı.

Bir haftada Mersin Limanı'nda yakalanan kokain miktarı bin 700 kilogramı geçti. 

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, bakanlığına bağlı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat ekiplerinin operasyonuna işaret ederek, "Gümrük Muhafaza ekiplerimizi tebrik ediyorum. Zehir tacirlerine asla geçit vermeyeceğiz" dedi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise yakalanan kokain miktarına dikkati çekerek, "bir haftada Mersin Limanı'nda, 1 ton 764 kilogram kokain yakalama başarısını gösteren Gümrük Muhafaza ekiplerini ve tüm katkı koyan birimleri tebrik ediyorum. Uyuşturucu yakalamalarında son yıllarda, tarihi rekorlar kırıyoruz. Uyuşturucuya ve uyuşturucu tacirlerine geçit yok" diye konuştu.

 

 

Yine yerel şirket kullanıldı

Bugün yakalanan 463 kilogramlık kokainin çıkış noktası da tıpkı 1 ton 300 kilogramlık maddede olduğu gibi Ekvator oldu.

Bu uyuşturucuların da muz kolilerinin altına gizlendiği ortaya çıktı.

Ekvator'un Guayaquil Limanı'ndan yüklenen kokain paketleri yine yerel bir şirket olan "Alyans Gümrük Müşavirliği Lojistik İnşaat Gıda Hayvancılık Tarım İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi" için gelen muzların içindeydi.

Sicil kayıtlarına göre bu şirketin 7 Şubat 2019 tarihinde 2 ortaklı kurulduğu, 3 Temmuz 2019'da da ortaklardan biri hisselerini diğer ortağa devrettiği anlaşılıyor. 

Irak bağlantısı araştırılıyor

16 Haziran'da yine Mersin'de yakalanan bir tonun üzerindeki muz yüklü kokainin alıcı adresi Cizre'ye kayıtlı Özşimşekler isimli bir şirket.

Şirket, Şimşek ailesi tarafından yönetiliyor. 

Yetkililer, bu bölgeden yapılan ticaretin genelde transit ticaret şeklinde olduğunu ifade ediyor.

Gelen ürünlerin serbest bölgedeki depolara girdiğini sonra da yurtiçi ya da yurtdışına sevk edildiğini aktaran yetkililer, Cizreli şirketlerin Mersin'e getirdiği ürünleri genellikle Irak'a gönderdiğini belirtiyor.

Bu nedenle yakalanan uyuşturucunun Irak'la bağı olabileceği araştırılıyor. Bu bir tonluk kokain Bolivar'dan yola çıkmıştı.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU