Akşener’den Erdoğan’a: Afganistan’ı kim bu hale getirdiyse bırak o toplasın

"Bu maceraya atacağın kınalı kuzuların, ayağına taş değse senden biliriz, hesabını da sana sorarız. Bunu da böyle bilesin"

Fotoğraf: İYİ Parti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ABD'nin Afganistan’dan çekilmesinin ardından Türkiye'nin Kabil Havaalanı'nın güvenliğini sağlamada öncü rol oynaması üzerinde anlaşılmasına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Afganistan’ı bu hale getirenin toparlaması gerektiği” konusunda çağrı yapan İYİ Parti lideri, “Bu maceraya atacağın kınalı kuzuların, ayağına taş değse senden biliriz, hesabını da sana sorarız. Bunu da böyle bilesin” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Meral Akşener, Afganistan konusunda şunları söyledi:

Değerli dava arkadaşlarım; Utanmıyorlar, çünkü milletimizin gerçekleri artık umurlarında bile değil. Çünkü, Ak Parti ve ortakları için birinci öncelik, saray sefasının sürmesi. Nitekim, çok konuşup, az iş yapan, Sayın Erdoğan’ın aklı, özellikle şu sıralar, içeride düşman ilan edip, dışarıda dost olduklarıyla meşgul. Bunun son örneği, Afganistan meselesi. Biliyorsunuz Amerika, Afganistan’dan çekiliyor. Ama aklı, oradaki havaalanında kalıyor. 'Ne yaparım?' diye, kara kara düşünürken, iç politikada, Amerika’ya etmedik laf bırakmayan Sayın Erdoğan, devreye giriyor, ve nedense bu işe gönüllü oluyor. Yani bir anlamda diyor ki; 'Dostum Biden, sen rahat ol, biz bu işi üstleniriz.' Şu devlet insanlığına bakar mısınız? Buradan Sayın Erdoğan’ı, aklını başına almaya davet ediyorum. Afganistan ile tarihi bağlarımız var. Türk askeri, orada görev yaptığı süre boyunca, asla muharip görev üstlenmedi. Tam tersine, kardeş Afgan halkına yaptığı yardımlarla gönülleri kazandı. Şimdi, hiçbir güvenlik gerekçesi yokken, ve sırf sen yeni Amerikan başkanına şirin görüneceksin diye, böyle bir riske girmenin akılla izah edilir bir yanı yoktur. Üstelik, bu anlamsız göreve aday olurken, para-pul konuşmanın da manası yoktur.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Sayın Erdoğan; Afganistan’ı kim bu hale getirdiyse, bırak o toplasın" diyen İYİ Parti lideri, şöyle devam etti:

Dostun Biden’a söylemen gerekenleri söyleyemedin, Söylememen gerekeni de büyük bir iştahla söylüyorsun. Amerikalı askerin canını kurtarmak için, kendi askerini feda etmeye, bu kadar hevesli olma. Böyle diplomasi olmaz. Böyle devlet yönetilmez. Bu maceraya atacağın kınalı kuzuların, ayağına taş değse senden biliriz, hesabını da sana sorarız. Bunu da böyle bilesin!

“Şimdi yandınız”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın çiftliğindeki yıkım konusuna değinen Akşener, şunları söyledi:

İki gündür Lütfü Türkkan'ın meşhur çiftliği üzerinden gagalanıyoruz. Tam buradan gelirken bir basın mensubu arkadaşımız konuşma yapmaya girerken soru sormak istedi. Sayın Türkkan'ın açıklamaları var ben onlara girmeyeceğim ama onun karşılaştığı bu sistemin sonuçları olarak bizzat ben bundan sonra kimi nerede ne yapmışsa takipçisi olmazsam, hepsini rezil etmezsem namerdim. Hadi bakalım, yıkıldı mı kardeşim hepsi? Yıkıldı. Şimdi bakalım bakın ben Erdoğan'ın yanındaki pek çok insanın yakın zamanda iletişim başkanının eviyle ilgili bir sürü şey çıktı. Biz şu salonda bulunan hiç kimse ağzımızı açmadık. Çünkü tarihi eser meselesinin nasıl yürüdüğünü biliyoruz. Üzerinde tepinebilirdik, tepinmedik. Dolayısıyla parayla pulla alakası olmayan bir şahıs olarak bunu da en iyi bilen Sayın Erdoğan'dır, şimdi yandınız. Çünkü madem ki devletten kiralanmış yerlere çökülme diye kabul ediliyor, kira mira olamadan çökülenleri takip edeceğim. Nasıl iyi takip ettiğimi da Sayın Erdoğan görecek. Hadi bakalım. Soru sormuştu arkadaşımız umarım cevabını almıştır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU