Hindistan'da bir eyaletten en fazla çocuk yapan aileye nakit teşviki

Ebeveyne hem para ödülü hem de sertifika ve kupa verileceği bildirildi

Hindistan'da Kovid'in kimsesiz bıraktığı çocukların sayısı da artıyor (UNICEF)

Aktarılana göre Hindistan'ın Mizoram eyaletinden bir bakan, nüfus artışını teşvik etmek amacıyla kendi seçim bölgesinde en fazla çocuğa sahip olan ebeveynlere nakit teşviki verileceğini duyurdu.

Mizoram'ın Spor, Gençlik İşleri ve Turizm Bakanı Robert Romawia Royte, duyuruyu pazar günü yaptı fakat bir yurttaşın, ödüle hak kazanabilmek için sahip olması gereken minimum çocuk sayısını açıklamadı.

The Hindu'ya göre Royte, ailesinin işlettiği kuruluş North East Consultancy Services'in, desteklenecek kişiye verilecek 100 bin rupi (yaklaşık 12 bin TL) nakit ödülüne sponsor olduğunu açıkladı.

Kazanan kişinin aynı zamanda bir sertifika ve kupa alacağını da söyledi.

Royte'ye göre Mizoram'ın nüfus yoğunluğu kilometrekare başına yalnızca 52 kişiyken, ulusal ortalamada kilometrekare başına 382 kişi düşüyor. Royte, "kısırlık oranının ve Mizo nüfusunun büyüme hızındaki azalmanın" uzun yıllardır ciddi bir endişe kaynağı olduğunu belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hindistan'ın 2011'deki nüfus sayımına göre Mizoram, kilometrekareye 17 kişi düşen Arunaçal Pradeş vilayetinden sonra ülkedeki en düşük ikinci nüfus yoğunluğuna sahip.

Haber ajansı PTI'ye göre bakan Royte, Mizoram'ın çeşitli alanlarda gelişmesi için gereken ideal insan sayısının çok altında kaldığını söyledi. Royte, nüfus azlığının, "Mizolar gibi küçük toplulukların ya da kabilelerin hayatta kalması ve gelişmesi için ciddi sorun ve engel teşkil ettiğini" de söyledi.

Mizo ifadesi, bir arada ele alınan birkaç kabileyi temsil ediyor.

Bu esnada, bir diğer Hindistan eyaleti Assam, eyaletin finanse ettiği bazı planlar için kademeli olarak iki çocuk politikası uygulayacağını açıkladı. Eyaletin başbakanı Himanta Biswa Sarma, eyaletin gelecekte kredi ödemelerinden muafiyet ya da hükümet programlarına erişim gibi teşvikler yoluyla nüfus kuralları uygulayacağını belirtti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU