Eski AK Parti Milletvekili Tosun'dan 'müzik yasağı' yorumu: Başkan Erdoğan'ın kendisi müzisyen

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kusura bakmayın, gece kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yoktur” diyerek müzikle ilgili kısıtlamaların 00:00’a çekilmesinin yankıları sürüyor

Eski AK Parti milletvekili Resul Tosun, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müzik yasağına ilişkin "Gece kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok" sözlerine ilişkin "Bu ifadesinden müziğe karşıtlığı değil, ya Başkan Erdoğan'ın kendisi müzisyen" yorumunu yaptı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

HaberTürk'te Kübra Par moderatörlüğünde yayınlanan 'Açık ve Net' programında konuşan Tosun şöyle devam etti; 

"20 yıllık konuşmalarına bakın müzikten, müzisyenlerden bahsederken sitayişle bahseder. Başkan Erdoğan'ın müziğe karşı gibi algılanması maksadını aşan bir şey"

Bu sözlerin ardından araya giren Kübra Par "Zaten burada müzik kast edilmiyor. Gece müzik yapan mekânlara zaten düzenleme var 00:00'da kapatmak müdahale midir?' deniliyor" hatırlatmasını yapınca Tosun, "Değil, 00.00'a kadar sınırlanması kimsenin yaşam tarzına müdahale değildir. Çevre halkının sağlığını sağlamaktır" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan ne demişti?

Kabine Toplantısı'nın ardından normalleşme kararlarını açıklayan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğansokağa çıkma kısıtlamalarının 1 Temmuz'dan itibaren kalkacağını ifade ederken "Müzikle ilgili sınırlamayı daha ileri bir saat olan 00:00'a çekiyoruz; kusura bakmayın kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok" demişti. 

Müzisyenlerden “kusura bakıyoruz” tepkisi

Aralarında Cem Adrian, Gaye Su Akyol, Aylim Aslım ve Hayko Cepkin gibi isimlerin de olduğu bir çok müzisyen de sosyal medya hesaplarından paylaştıkları mesajlarla Erdoğan'ın açıklamasına tepki gösterdi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU