Prof. Dr. Öztürk ilahiyat çalışmalarını bıraktığını açıkladı: Bundan böyle din de kitap da sizindir, tepe tepe kullanın

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Öztürk, "Cinnet noktasındayım; zira lanet olası dinbazların bizi kafir, müşrik, ateist diye yaftalamaları yüzünden hem dindarlardan hem de din alanında çalışıp çabalamaktan artık iğrendim" dedi

Kur'an'daki ayetlerin mahiyetiyle ilgili "tarihselci" görüşleri nedeniyle sosyal medyada tepkilerin hedefi olan Prof. Dr. Mustafa Öztürk, ilahiyat alanındaki çalışmalarını durdurduğunu açıkladı
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Öztürk, kendisine gelen eleştiri ve hakaretlerden dolayı bu kararı aldığını söyledi.

Öztürk paylaşımında şunları kaydetti:

Cinnet noktasındayım; zira lanet olası dinbazların bizi kafir, müşrik, ateist diye yaftalamaları yüzünden hem dindarlardan hem de din alanında çalışıp çabalamaktan artık iğrendim. Bu vesileyle duyurmak isterim ki (1) Tefsir çalışmasını bıraktım (2) Karar Gazetesinde yazmayı bıraktım (3) Medyascope programını da bıraktım. Bundan böyle din de kitap da hepten sizindir; tepe tepe kullanın ama artık beni rahat bırakın.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öztürk'ten videolu açıklama: Lanet olsun

Öztürk, kendisine gelen tepkilerle ilgili de bir video mesaj yayınladı.

Yaptığı programlara gelen sert eleştirilere tepki gösteren Öztürk şunları kaydetti:

Dün akşam Hakan Şahin Hoca ile birlikte kendi kanalımızda bir program yaptık. Bu programın amacı son zamanlarda gerek Medyascope'taki konuşmalarımızda gerek Karar'daki yazılarımızda, "Hocam kendi uzmanlık alanınız dışına çıktınız. Kendi alanınızda konuşsanız bizim için faydalı olur" şeklindeki bir eleştirinin dikkate alınmasıydı bu. Bizde hafta 1 olmak kaydıyla böyle bir program yapalım, faydalı olur diye düşündük. Fakat aşağıya eklenen yorumlarda, kimisi hiçbir şey bildediğimizden malumatfuruş yaptığımızdan kimisi yolun başındaki Risale-i Nur talebesinden bile fersah fersah geride kaldığımızdan, basbaya cahilliğimizden şundan bundan dem vuralım. Kimisi de dine karşı hiddetini bizim videomuz vesilesiyle kusma peşinde. Çok çukur bir mecra. Olanca zibidilik, edepsizlik kendini o yorum mecralarında gösteriyor. Ben bu tiksinti verecek duruma katlanmak zorunda değilim, bıktım, illallah ettim ve tiksindim. Şunu da söylemek zorundayım. Bu dinle bir şekilde irtibatı olan insanların bu kadar ahlaksızca saldırgan olmalarını anlamış değilim. Biri çıkmış "Sayın Hoca bir şey bilmiyor" diyor. Bu iddiayı bulunduysanız, hiçbir şey bilmediğimin kanıtı olacak birkaç da cümle yazsaydınız. Bu yapılan ahlaksızlık, edepsizlik değildir de nedir? Yeter artık. Ben artık bu çukurdan boğuldum. Bu pislikten yoruldum. Gerçekten her şeye lanet olsun diyorum. Dün akşam bahsettiğim programı da bir daha yapmamak üzere kapatıyorum. Alın her şey sizin olsun, lanet olsun.

Ne olmuştu?

Geçen yıl, Prof. Öztürk'ün sosyal medyada paylaşılan ve kesildiği savunulan Kur'an ayetleriyle ilgili bir videodaki ifadeleri tartışılmıştı.

Muhafazakar camiada Öztürk’ün kullandığı ifadeleri tepki çekmiş, ihraç edilmesini isteyen isimler sosyal medyada kampanya başlatmıştı.

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de söz konusu kampanyaya destek olmuştu.

Bu nedenle Öztürk, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ndeki öğretim üyeliği görevinden, "İlahiyat alemine veda ediyorum, artık yeter" diyerek istifa etmişti.

Daha sonra,  Münster Wilhelm Üniversitesi'nin İslam Teolojisi bölümünden davet alan Öztürk, akademik çalışmalarına devam etmek için Almanya'ya gitmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU