Kapısının önüne Amazon'dan sipariş etmediği kargolar yığılınca şoke oldu

Teslimat kamyonları, devasa kutuları palet üzerinde ulaştırmaya devam ediyor

(Jillian Cannan / NBC News)

Sipariş etmediği yüzlerce Amazon paketini doğrudan kapısının önünde bulan New Yorklu kadın şaşkına döndü.

WIVB televizyon kanalının haberine göre Jillian Cannan, 5 Haziran'da evinin ön verandasında duran Amazon kolileri yığınını gördüğünde şaşırdı ve kısa süre içinde paketlerin kendi adına gelmediğini fark etti.

Küçük işletme sahibi, paketlerin içinde ağız maskelerinin iç kısmında kullanılmak üzere binlerce silikon destek bulunduğunu yayın organına açıkladı.

Cannan hata konusunda uyarmak için hızla Amazon'a ulaştı ve gönderi kaynağının izini sürdü ancak bir sonuç elde edemedi.

NBC News'a konuşan Cannan, "Paketler ilk geldiğinde iade etmeyi denemek için Amazon'u aradım ancak benim evime teslim edildiği için resmi olarak bana ait olduğunu açıkladılar" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aktarılana göre şirket kutu üzerindeki ismin herhangi bir Amazon hesabında kayıtlı olmadığını ve kolilerle ilgili bilgileri takip ederek kendilerinin de bir yere ulaşamadığını söyledi.

Bu sırada, Cannan'ın evine 100'den fazla paket teslim edildi. Bunlar arasında paletle taşınan bazı devasa koliler ve UPS'in veya ABD Posta Servisi'nin teslimat kamyonlarının ulaştırdığı diğer paketler de yer aldı.

Her koli için Cannan'ın ev adresi verilmiş ancak üzerlerinde kendi ismi veya iade edebileceği bir adres ya da gönderici ismi bulunmuyor.

Dört çocuk annesi Cannan, "İlk başta bunun bir dolandırıcılık olduğunu veya birilerinin deposunu boşaltmaya çalıştığını düşünmüştüm" dedi.

Ancak ürünlerin hepsi aynı olduğu için buradaki durumun öyle olduğunu sanmıyorum.

Cannan, Amazon'u birkaç kez aramasının ardından şirketin sonunda olayla ilgili çalışmaları hızlandırdığını ve daha fazla gönderi ulaşmasını engellemek için asıl siparişin izini sürdüğünü söyledi.

Ne var ki, Cannan taşınmakta olan paketleri teslim alacak. Ayrıca kendisi istemediği sürüsüyle koliyle de baş etmek durumunda kaldı.

Aile, bu fazla gönderilerle olumlu bir şey yapabilmek amacıyla yerel hastanelerdeki çocuklar için, her bir pakette maske desteklerinin yer aldığı "kendi ağız maskeni kendin tasarla" kiti hazırlamaya karar verdi.

Cannan, Amazon'dan proje için gerekli fazladan malzemeyi bağışlamasını talep etti. Şirketin bu talebi başta reddetmiş olduğu fakat Cannan'ın kesin cevap için hala beklediği bildirildi.

NBC News'a açıklamasında Cannan, "Bunu olumlu bir şeye dönüştürmeye çalışıyorum" dedi.

Dört küçük çocuğum var ve onlara limondan nasıl limonata yapılacağını ve bir şeylerin nasıl geliştirilebileceğini göstermeye çalışıyorum.

Cannan WIVB'ye, ailenin maske desteklerini ulaştıracak bir yer bulamazsa bağışlamaya da sıcak bakacağını söyledi.

The Independent yorum almak için Amazon'la irtibata geçti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU