Çinli şirket 28 saatte 10 katlı bina dikti

Güçlü çelikten yapılan bina, prefabrik olarak inşaat alanında kuruldu

Çin'de bir şirket 28 saat 45 dakika içinde 10 katlı bir bina inşa etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Broad Group adlı şirket, Çangşa şehrinde "Canlı Bina Sistemi" adı verilen bir yöntemle çelikten bir apartman yaptı.

Şirket, 13 Haziran'da inşaatın yaklaşık 5 dakikalık bir videosunu paylaştı. Videoda tüm binanın nasıl inşa edildiği hızlandırılmış biçimde görülebiliyor. Prefabrik ve modüler dizayn kullanan şirket, videoda ürünlerinin reklamını yaparken "Standart konteyner ebatları, dünya çapında düşük maliyetli taşıma, istenen bölgede basit kurulum" ifadelerini kullandı.

"Canlı Bina Sistemi" yönteminde prefabrik bina, küçük ve kendi içinde bütünlüklü modüler birimlerin birbiriyle bağlanması sayesinde kuruluyor.

Modüller öncelikle Broad Group'un fabrikasında hazırlanıyor, daha sonra da kamyonlar aracılığıyla istenen inşaat alanına taşınıyor.

Her bir modül katlanıp kargo konteyneri boyutuna getirilebildiği için taşıma konusunda epey kolay hale geliyor.

Dolayısıyla inşaat alanında yapılması gereken tek şey bu modüllerin uygun şekilde birbiriyle bağlanması ve binanın oluşturulması.

Şirket, yapıda temel olarak sıradan kütüklere kıyasla 10 kat daha hafif ve 100 kat daha sağlam olan yassı çelik kütükler kullanıyor.

Broad Group, 2015'te de benzer şekilde büyük bir binayı epey kısa sürede inşa etmişti. Şirket, 57 katlı bir kuleyi yine aynı teknolojiyi kullanarak 19 günde tamamlamıştı.



Independent Türkçe, CNN, Republic World

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU