Ahmet Şık, Veyis Ateş ile Sezgin Baran Korkmaz görüşmesinin ses kaydını yayımladı

Ahmet Şık ses kaydını YouTube hesabından paylaştı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık, Veyis Ateş ile Sezgin Baran Korkmaz arasında geçen 12 dakikalık konuşmanın, İsmail Saymaz’ın bugünkü yazısında bahsettiği kısmına ait ses kaydını yayımladı.

Saymaz köşesinde ilgili kısmı şöyle vermişti:

Korkmaz, 7 Ocak'ta yapıldığını söylediği 9 dakika 26 saniyelik kaydın 2 dakikalık kısmını dinletti. Ateş araba içerisinde konuşuyor. Yol ve araç sesi konuşma seslerine karışıyor.

Ateş, şöyle diyor: “Şu an can yanın yaralı, kızgınsın, öfkelisin, dünyaya ateşe verirsin. Bu tarafın hassasiyet duyduğu şeyi sana iletmek istiyorum.”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ateş, kimi lobi ve kliklerden söz ediyor. Kendini hakem olarak tanıtıyor. Korkmaz, “Masaya sen otur benim yerime?” diye öneriyor. Ateş “Nasıl istersen” diyor ve şöyle devam ediyor:

“Senle ilgili beklenti ve istedikleri ses çıkarmadan bir süre beklemen. ‘Samimiyetini göstersin, gerekeni yaparız (diyorlar).” Korkmaz, “Samimiyetimizi nasıl göstereceğim abi?” diye soruyor. Ateş, “Söz ettiğim meblağı istiyorlar” diyor. Korkmaz, “10 milyon Euro'yu verdiğim zaman…” diye konuşuyor. Hızlı konuştuğu için “Milyon” ifadesini yutuyor.

Şık, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda sözkonusu görüşmenin ses kaydına ait YouTube linkini paylaştı.

"Elimde olsaydı tamamını yayınlardım"

Şık ikinci paylaşımnda ise kaydın tamamının elinde olmadığını belirterek olsaydı tamamını yayınlayacağını belirtti.

Şık şunları kaydetti:

Gönül isterdi ki kaydın tamamı elimde olsaydı ama yok. Kimsenin şüphesi olmasın eğer söz verildiği gibi gönderilirse onu da yayınlarım. Kimse komplo teorileriyle açıklama yapmaya kalkmasın. Hep dediğim gibi, hakikate kendimden daha dazla saygı duymaya devam edeceğim.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU