İmamoğlu'ndan "Kanal İstanbul" açıklaması: Bu işe niyet eden her akılın oturup bin kez daha düşünmesini öneririm

İmamoğlu, İstanbulluların gündeminde pandemi ve ekonomik sıkıntıların olduğunu, Kanal İstanbul'un vatandaşın aklına bile gelmediğini söyledi

Fotoğraf: İBB basın

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul tartışmaları ve bugün İstanbul'da gerçekleşen depreme ilişkin ilgili açıklamalarda bulundu.

Gaziantep'te gerçekleşen CHP Belediye Başkanları Çalıştayı'nda Halk TV'ye konuşan İmamoğlu,  İstanbul'da bugün gerçekleşen Kandilli Rasathanesi'nin 4.2, AFAD'ın ise 3.9 büyüklüğünde ölçtüğü depreme ilişkin, "Düşük şiddetli bir deprem. Günün sonunda bu bir deprem ve bizim önümüze ne zaman ve hangi şiddette geleceği bilinmez. Bu uyarıları alıyoruz" dedi.

"Projeye para veririm diyen her akılın oturup bin kez daha düşünmesini öneririm"

Kanal İstanbul tartışmalarına da değinen İmamoğlu şöyle devam etti:

Pandemiyi yaşamış, çıkmış, işsizliği tavan yapmış, yoksulluğun ne yazık ki en üste çıktığı bir şehirde turizm ile ilgili hizmet sektörü ile ilgili tümden bütün kurumların şu anda iş yaşamaz durumda olduğu bir ortamda çocukların okula gidemediği, seneye tereddütlerin devam ettiği bir ortamda, bu çocukların açıklarını nasıl kapatırız seferberliğini yapmak varken bütün bu ekonomik sorunlar varken İstanbul'da kimin aklına böyle bir şey gelir? 'Kanal' deseniz o bile aklına gelmez. Kanal İstanbul umurunda olmaz. 

Projeye yapılması planlanan yatırımlarla ilgili de konuşan İmamoğlu, "Bu işe niyet eden, bu projeye para veririm bu ülkeyi borçlandırırım diyen her akılın oturup bin kez daha düşünmesini öneririm, zira iki yıl sonra hukuken de vicdanen de hiç kimse ülke adına muhatap olmaz onlarla. Ne parasına dair, ne de müteahhitle ilgili sürecine dair. Ben bu işe girerim, iyi para kazanırım diyeceklerine oturup kendilerini, kendi firmalarını, ülkedeki itibarlarını oturup bin kez daha düşünsünler" dedi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU