Küçük kasabaya 731 milyon dolarlık piyango vurunca ortalık karıştı

Başka eyaletlerden kişiler de farklı sebeplerle paradan kendilerine pay istiyor

İkramiyeyi kazanan numara otomatik olarak bilet makinesi tarafından doldurulmuştu (Jabin Botsford / The Washington Post)

ABD'nin Maryland eyaletindeki küçük bir kasabada, henüz kimliği bilinmeyen kişiler lotodan 731 milyon dolar kazandı.

Ocakta Lonaconing kasabasında kaç kişi oldukları bilinmeyen talihliler, Coney Market adlı dükkanından Powerball lotosu bileti aldı. Şanslı kasaba sakinlerinin biletine, 731 milyon dolarlık büyük ikramiye çıktı. Bu miktar eyaletteki en büyük, ülke tarihindeyse 5'inci büyük loto ödülü.

Maryland, ülkede lotoyu kazananların anonim kalmasına izin veren 7 eyaletten biri.

Yalnızca bin 200 kişinin yaşadığı bu kasabada birilerinin inanılmaz derecede zengin olması garip olayları da beraberinde getirdi.

Loto haberinin yayılmasıyla kasabada isimsiz bir kişi tarafından yazılan bir mektupta, 76 yaşında ve 7 torunu olan bir adamla eşinin büyük ikramiyeyi kazanan kişiler olduğu öne sürüldü. Para yardımı talepleriyle bombardımana tutulan yaşlı çift, milyoner oldukları iddialarını yalanladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan, başka eyaletlerden kişiler de kasabaya akın etmeye başladı. Georgia, Ohio ve Arkansas'dan gelenler, yardıma muhtaç yakınlarına bakmak, borçlarını ödemek ya da çiftliklerini kurtarmak için para istedi.

Kısa süreliğine biletin alındığı dükkanının satışları da fırladı. Yüzlerce kilometre ötede yaşayanlar zarflar içinde para gönderip dükkandan loto biletleri almak istedi.

Mağazanın başındaki Debbie Bennett, "Bazı kişiler epey sabırsızlanıyor" dedi. Bennett, bölge sakinlerinin kazananlardan paranın büyük kısmını kasabanın geliştirilmesi için harcamasını istediğini söyledi. Lonaconing'de yüzde 24 olan yoksulluk oranı, Maryland eyaletinin iki katından daha fazla.

Kazananın bir kişi değil bir grup olduğu düşünülüyor. Kendine "Power Pack" diye ve tam olarak kaç kişiden oluştuğu bilinmeyen talihliler, mayısın sonlarına doğru ödülü almak için işlemleri başlatmıştı.

Buna göre kazananlar 761 milyon doları 30 yıla yayılmış taksitler halinde değil, toplu olarak almayı tercih etti. Böylelikle tüm vergi ve kesintilerle birlikte toplam ikramiye 367 milyon dolara düştü.



Independent Türkçe, Washington Post

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU