Diyarbakır’da AK Parti binası yakılmak istendi

Polis, güvenlik kameralarının tespit ettiği iki saldırganı düzenlediği operasyonla yakaladı

Fotoğraf: Independent Türkçe

Diyarbakır’da AK Parti Hani ilçe binasına cuma günü akşam saatlerinde molotof kokteylli saldırı düzenlendi.

Parti çalışanlarının içeride olduğu sırada gerçekleşen saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Alınan bilgiye göre olay saat 20.55'te meydana geldi.

Güvenlik kamerasının kaydettiği olayda, AK Parti İlçe binası önüne gelen bir kişi, elindeki molotof kokteylini yaktıktan sonra parti binasına atıyor.

Molotof kokteyli içeri isabet etmezken saldırgan olay yerinden hızla uzaklaşıyor.

Polis, güvenlik kameralarının tespit ettiği saldırganların yakalanması için operasyon başlattı.

İki kişi polis tarafından yakalandı

Yapılan operasyonda olayı gerçekleştirdikleri iddia edilen Şemdin Barin ve Mahmut Evren isimli kişiler gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı: HDP’ye yapılan saldırının benzeri yapılmaya çalışıldı

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Şerif Aydın, olay sırasında parti görevlilerinin içeride olduğunu belirterek, "Dün İzmir HDP İl binasına yönelik yapılan iğrenç saldırının bir benzeri, bu gece Diyarbakır’ımızda Ak Parti Hani İlçe teşkilatımızın binasına yönelik olarak yapılmaya çalışıldı. İçeride bulunan kardeşlerimizin şans eseri yara almadan kurtulabildiği bu iğrenç saldırıyı, tıpkı dün yapılan saldırı da olduğu gibi; Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığı olarak lanetliyoruz” dedi.

Independent Türkçe’ye konuşan Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale de saldırıya tepki göstererek, “Yeniden nifak tohumu ekmek isteyen karanlık güçler, halkımızın huzurunu bozamayacak ve emellerine ulaşamayacaktır. Saldırıyı lanetliyorum” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş: Birlik ve beraberliğini hiçbir sinsi oyun bozamayacaktır

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise Twitter'dan "Diyarbakır Hani İlçe binamıza yönelik terör saldırısını ve arkasındaki şer odaklarını lanetliyorum" ifadelerini kullanarak, "Aziz milletimizin birlik ve beraberliğini hiçbir sinsi oyun bozamayacaktır"  mesajını paylaştı.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU