Veyis Ateş'ten 10 milyon avro açıklaması: İstemedim

Ateş, Paramount Hotel’e davetli olarak gittiğini, 2 gün kaldığını ve ücret ödemediğini söyledi

Fotoğraf: Halk TV

Organize suç örgütü liderliğinden aranan Sedat Peker’in iddialarının ardından Habertürk’ten istifa eden Veyis Ateş, “Hiçbir zaman teknem olmadı” dedi.

Ateş, Halk TV’de İsmail Saymaz’ın Gündem Özel programına katıldı; Paramount Hotel’e davetli olarak gittiğini, 2 gün kaldığını ve ücret ödemediğini söyledi.

"Bakan bana keşke Sezgin Baran Korkmaz’ın telefonunu açmasaydın dedi" ifadelerini kullanan Ateş, Korkmaz ile arasında 10 milyon Euro’luk bir talep geçmediğini savunarak "Diyelim ki istedim, 10 milyon Euro’yu nereye saklayabilirim, banka hesabına mı? İstemedim" dedi.

İsmail Saymaz: Doğru söylemiyorsun

İsmail Saymaz, Ateş'e, "Doğru söylemiyorsun" diyerek, "Ben bu konuşmayı dinledim" tepkisini gösterdi.

Ateş'in iddialarının ardından Sezgin Baran Korkmaz canlı yayına bağlandı. 

Veyis Ateş'in kendisine "bu işi halledebileceğini" söylediğini ifade eden Korkmaz, 10 milyon avro iddiasının  da doğru olduğunu savundu. 

"Soylu'yu 2000 yılından beri tanırım"

Ateş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu 2000 yılından beri tanıdığını belirterek, Soylu'nun nikah şahidi olduğunu, İstanbul İl Başkanlığı döneminde danışmanlığını yaptığını ve Habertürk'teki yayın için kendisini aradığını kaydetti.

"Süleyman Soylu isminden bahsediyoruz"

"Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı’nın, benim onu korumama ihtiyacı mı var?" diye soran Ateş, "Süleyman Soylu isminden bahsediyoruz" ifadelerini kullandı.

"HDP'liler konusunda aynı görüşteyim"

Saymaz'ın HDP'liler TV'ye çıkarılmaması hakkındaki sorusunu yanıtlayan Ateş, "Bugün de aynı görüşteyim. Terörle arasına mesafe koymadıktan sonra HDP’liler TV’ye çıkmamalı" dedi.

"Gazeteciliği alnımın akıyla yaptım"

Ateş "Yıllardır gazeteciliği alnımın akıyla yaptım" iddiasında bulunarak, "Alacağımız tazminatımızla oturup geçineceğiz"  Şirketimiz gereğini yapacaktır" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU