Berkin Elvan davasında karar çıktı: Sanık polis Fatih Dalgalı, 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı

Mahkemeden, Dalgalı için tutuklama çıkmadı. Ceza onanırsa Dalgalı cezaevine girecek

Berkin Elvan 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybetmişti / Fotoğraf: AA

Gezi Parkı eylemleri sırasında başından gaz fişeği ile vurulup 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın öldürülmesine ilişkin süren dava bugün Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sanık polis Fatih Dalgalı'nın 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçlamasıyla yargılandığı davada, mahkeme kararını verdi.

Mahkeme, sanık polis Fatih Dalgalı, 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı ancak tutuklamadı.

Duruşma, Berkin Elvan'ın ailesinin avukatlarının beyanlarıyla başladı.

Avukatlar Çiğdem Akbulut, Can Atalay, Akçay Taşçı ve Deniz Özen'in beyanlarının ardından, Berkin'in annesi Gülsüm, ablaları Gamze ve Özge ile babası Sami Elvan, katılan sıfatıyla taleplerini dile getirdi.

Annesi Gülsüm Elvan: Çocuğum taş atsa bile öldürmemeleri gerekirdi

Anne Gülsüm Elvan, "Çocuğum taş atsa bile öldürmemeleri gerekirdi. Bana, babasına ceza verselerdi. Çocuğumu öldürmeyeceklerdi. Devlet bunu yaptı, hala da yapıyor. Benim feryadım çocuklar ölmesin, başka analar ağlamasın diye. Ama her gün bize bir anne daha katılıyor." ifadelerini kullandı.

 Gülsüm Elvan, sanık polis Fatih Dalgalı'nın avukatlarına şu sözlerle seslendi:

Benim çocuğumu bilerek ve isteyerek öldürdüler. Gidin evladınızı görün de benim isyanımı anlayın. Bu devlet çocuğumu hem öldürdü hem de üzerinden para kazandı. Ben adalet istiyorum. Benim çektiğimi başka anne çekmesin.  

Ablası Gamze Elvan'dan sanık polise: Lütfen ölme ve vicdanınla boğuş

Berkin Elvan'ın ablası Özge Elvan, sanık Fatih Dalgalı'nın tutuklu yargılanması halinde, başka polislerin benzer suçları işlemekten çekineceğini ifade ederken, diğer ablası Gamze Elvan, "Sana sesleniyorum Fatih Dalgalı! Lütfen ölme ve vicdanınla boğuş. Hiçbir ceza bana Berkin'i geri getirmeyecek. Vereceğiniz ceza benim içimi soğutmayacak. Ne olursa olsun Berkin'in adını haykırmaya devam edeceğim" diye konuştu.

Babası Sami Elvan: Ekmeğin uçlarını Berkin yerdi, 8 yıldır böyle bir şey olmuyor

Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ise, duruşmada "Sabah oğlum ekmek almaya çıkmıştı. Operasyon geçirdiğim için ben gidemedim. O ekmek bize iki tarafı kırık gelirdi. Berkin yerdi uçlarını. Sekiz yıldır böyle bir şey olmuyor artık" dedi.

Sanık polis Dalgalı: Devletime hizmet ettim, etmeye de devam edeceğim

Duruşma, Berkin Elvan'ın ailesinin beyanlarının ardından, sanık polis Fatih Dalgalı'nın son savunmasıyla devam etti.

Fatih Dalgalı şunları söyledi:

"Konuşma gereği duymadım çünkü karşı tarafın iddiasını ispatlaması gerekir. Yüzde 30'luk bir benzerlik yüzünden sanık sandalyesine oturdum. Delil karartılıyor diyorlar ama İçişleri Bakanlığı'nın dosyaya sunduğu görüntülerle bu hale geldi dava. Gaz fişekleri yüksek derecede ısı çıkarır. Berkin Elvan'ın kafasında yanık izi yok. Ben baştan beri devletime hizmet ettim, etmeye de devam edeceğim. Beraatımı talep ediyorum." 

Fatih Dalgalı'nın avukatlarının yaptığı savunmanın ardından mahkeme heyeti hükmü açıklamak üzere duruşmaya ara verdi.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, polis Fatih Dalgalı'yı 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanık polis Fatih Dalgalı'yı olası kastla öldürme suçundan cezalandırdı.

Savcılık, Dalgalı'nın bilinçli taksirle öldürme suçundan cezalandırılmasını istemişti.

Mahkeme heyetinde Dalgalı için tutuklama kararı çıkmadı. Yargıtay cezayı onanırsa Fatih Dalgalı cezaevine girecek. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU