Türkiye'ye gelen Rus uzmanlar koronavirüs salgınıyla ilgili incelemelere başladı

Uzmanlar ilk günde havalimanını, sıhhi kontrol noktasını ve çok sayıda oteli inceledi

Fotoğraf: AA

Rus uzmanlardan oluşan 17 kişilik bir grup dün, salgın durumunu gözlemlemek için dün Türkiye’ye geldi.

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu’nun (Rospotrebnadzor) açıklamasına göre, Rus uzmanlar Türkiye’de salgınla ilgili durumu değerlendirmeye yönelik çalışmalarına başladı. 

İlk gün havalimanını, sıhhi kontrol noktasınında incelemelerde bulunan uzmanlar, havalimanında yüksek ateşli bir yolcuyu tespit etmeye yarayan algoritmayı, materyal toplama sürecini, geliş terminalinde PCR test laboratuvarının işleyişini test etti, ayrıca çeşitli kategorilerdeki otelleri inceledi.

Rus uzmanlar ziyaret kapsamında sağlık makamları temsilcileri ile görüştü. Görüşmede turistlere tıbbi yardım sağlanması, hastane donanımları, hastalık ve yatak doluluk dinamikleri ile ilgili bir sunum yapıldı.

Rospotrebnadzor daha önceki açıklamasında ziyaretin neticesinde uçuşların yeniden başlatılması ve turistik hizmet verilmesinin mümkün olup olmadığına ilişkin bir karar alınacağını bildirmişi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Forbes: Rusya 1 Temmuz’da Türkiye uçuşlarına başlayabilir

Forbes Rusya’nın iki kaynağa dayandırdığı haberine göre, Rusya'nın corona virüsle mücadele merkezinin 1 Temmuz'dan itibaren Türkiye’ye uçuş yasağını kaldırma seçeneğini değerlendirdiği belirtildi.

İlgili departmanlardan kaynakların Forbes'a verdiği demeçte, seçeneğin değerlendirildiğini ve en büyük havayollarından birindeki bir kaynağın durumu doğruladığını söyledi.

Forbes'in iki kaynağı, henüz nihai bir karar olmadığı bildirilirken ancak Rusya için popüler bir tatil bölgesi olan Türkiye’nin seyahat kısıtlaması altında olmasının Rusya’daki plajlarda yoğunluğu artırdığını ve bu durumun da corona virüs vakalarını yükselttiğini bildirdi.

 

Independent Türkçe, Sputnik Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU