İBB Meclisi’ndeki AK Parti’li üyenin iddiasına CHP’li Kaftancıoğlu’ndan yanıt: Belediyelerimiz yardımlarını yapıyor siz de reklamımızı

Özgenç, İBB'nin sosyal yardımlarının kalabalık bir ekiple yapıldığını ve CHP’li yöneticilerin de dağıtıma katılarak kartvizit dağıttığı yönünde birçok şikayet aldıklarını öne sürdü. Kaftancıoğlu bu iddialara yanıt verdi

Fotoğraf: CHP

İBB Meclisi haziran ayı ikinci birleşimi, Yenikapı Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezinde Meclis 2. Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı başkanlığında toplandı.

Meclisin soru önergeleri bölümünde söz alan Sosyal Hizmetler, Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Komisyonu Başkanı AK Parti’li Sıddık Özgenç, İBB'nin yaptığı sosyal yardımlarının kalabalık bir ekiple yapıldığını ve CHP’li yöneticilerin de dağıtıma katılarak kartvizit dağıttığı yönünde birçok şikayet aldıklarını iddia etti.

Kalabalık bir ekiple dağıtım yapılmasının yardım alan vatandaşları rencide ettiğini öne süren Özgenç, "Birçok ilçeden gelen şikayetlerde bu personelle birlikte dağıtım esnasında CHP ilçe başkanları, ilçe kadın kolları, ilçe yöneticilerinin de olduğu görüldü. Hatta bu yardımlar esnasında yardımın İBB tarafından değil de CHP ilçe örgütleri tarafından yapıldığı algısı oluşturulduğu ve ilçe yöneticilerinin kartvizitlerinin dağıtıldığını gördük" diye konuştu.

Özgenç, başkanlık makamına yönelttiği soru önergesinde ise şu ifadelere yer verdi:

Sosyal yardımların dağıtımında bu şekilde vatandaşın kapısına kalabalık bir ekiple gitmek doğru mudur? Vatandaşın psikolojisi düşünülmemiş midir? İBB'nin yardım dağıtımlarında CHP örgütlerinin yer alması, kartvizit dağıtmaları doğru bir dağıtım mıdır? Bu dağıtımların hangi ilçelerde neden bu şekilde dağıtıldığından yönetimin bilgisi var mıdır? Varsa neden müdahale edilmemiştir?

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı ise bu şekilde münferit bir olayın yaşanmış olabileceğini ancak bunun genelleştirilemeyeceğini belirterek böyle bir şeye izin vermeyeceklerini söyledi.

AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş da yardımların "partizanca" dağıtılmaması gerektiğini vurgulayarak, doğru olanın İBB personeli tarafından dağıtılması olduğunu dile getirdi.

Soru önergesi oy birliği ile kabul edilerek başkanlık makamına havale edildi.

Kaftancıoğlu’ndan yanıt: Eksik olmayın

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bu iddialara Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar yanıt verdi.

“Belediyeleri CHP alırsa yardımları kesecek’ diye yalan propaganda yapanlar bugün İBB Meclisi’nde çıkmış ‘Sosyal yardımlar yapılıyor, CHP propagandasına dönüşüyor’ diye eleştiri yapmışlar” hatırlatmasında bulunan Kaftancıoğlu, “Partimiz ve belediyelerimiz yardımlarını (destek) yapıyor siz de reklamımızı. Eksik olmayın” dedi.

Kaftancıoğlu paylaşımına gülücük de ekledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU