Bernie Sanders, Biden'a Hillary Clinton'dan daha fazla güvendiğini açıkladı

Vermont Senatörü, "Birbirimize ihanet etmeyeceğiz" dedi

Sanders, 2020 başkanlık yarışından çekilmeye hazırlanırken Biden'ın kampanyasıyla temasa geçtiğinde "çok hoş karşılandığını" söyledi (AP)

Vermont Senatörü Bernie Sanders, Joe Biden'a Hillary Clinton'dan daha fazla güvendiğini söyleyerek Clinton'ın 2016'daki kampanyasında kendisine sadece "katlandığını" dile getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pazar günü CNN'e verdiği röportajda Sanders, 2020 başkanlık yarışından çekilmeye hazırlanırken Biden'ın kampanyasıyla temasa geçtiğinde "çok hoş karşılandığının" hissettirildiğini söyledi.

CNN sunucusu Gloria Borger, “2016'daki Hillary Clinton'dan biraz farklıydı” dedi. Sanders, "Evet, evet, öyle" diye vurguladı.

Sunucu ardından uzun süredir görev yapan senatöre, "Hoş karşılanmamış mıydınız?" diye sordu. Sanders, "Bana katlandılar" diye cevap verdi.

Desteğimi, elbette desteğimi istediler.

Vermontlu Senato üyesi her ne kadar başkanın bazen "iyi bir fikir olduğunu düşünmediği" şeyler yapsa da "neden öyle yaptığını anladığını" ifade etti.

Sanders, "Çünkü halka söz verdi ve sözünü tutmak istiyor" diye açıkladı.

Başkanın kendisine verdiği sözleri hep tuttuğunu kabul ederek sözlerine devam eden Sanders, Biden'ın "hoşuna giden ve saygı duyduğu güçlü bir sadakat duygusuna sahip olduğunu" söyledi.

Sanders sözlerini, "Farklılıklarımız olacak ama nihayetinde ona güveniyorum ve o da bana" diye bitirdi.

Senatör şunu da ekledi:

Birbirimize ihanet etmeyeceğiz. Kötü zamanlar olacak ama bunu birlikte atlatacağız.

Sanders ve eski Dışişleri Bakanı Clinton'ın geçmişte, özellikle de 2016'da ve 2020 başkanlık ön seçimlerinde gergin bir ilişkileri vardı.

Sanders 2016'da Demokratların birincil adaylarından biri olarak başkanlık için mücadele etmiş fakat sonunda Clinton'a destek vererek onun seçilmesi için kampanya yürütmüştü.

Bununla birlikte 2020'de Sanders başkan olmak için bir kez daha kampanya başlattığında Clinton, The Hollywood Reporter'a cevaben Sanders'ı destekleyip desteklemeyeceğini söylemeyi reddetmişti.

Eski First Lady, tereddütünün nedeni olarak "online platformlardaki Bernie Bros'u (Sanders'ın genç erkek destekçileri, ed.n.) ve onların Sanders'ın birçok rakibine, özellikle de kadınlara yönelik amansız saldırılarını" sorumlu tutmuştu.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU