Türkiye, EURO 2020 finallerinde Galler ile kritik sınava çıkıyor... Özgür: Direncimizi arttırırsak, topa sahip olarak kazanabileceğimiz bir maç olur

Türkiye, EURO 2020 finallerindeki ikinci maçında Galler ile karşılaşacak. Spor yorumcusu Erman Özgür, A Milli Takım'ın Galler karşısındaki şansını ve ay-yıldızlıların turnuvadaki hedeflerini Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Türkiye, EURO 2020 finalleri A Grubu ikinci maçında Galler ile karşılaşacak / Fotoğraf: AA

Çin'in Vuhan şehrinden dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs salgını (Kovid-19) nedeniyle bu yıla ertelenen 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) tüm hızıyla devam ediyor.

Bu yıl 16. kez düzenlenen EURO 2020 finallerinde 24 takım, 4'erli 6 ayrı grupta bir üst tura yükselmek için mücadele veriyor.

Tarihinde beşinci kez turnuvaya katılan Türkiye, Antalya ve Almanya'daki hazırlıklarını tamamlamasının ardından açılış maçı için ev sahibi ülkelerden İtalya'ya gitmiş ve bu müsabakada rakibine 3-0 yenilerek kötü bir başlangıç yapmıştı.

İtalya maçının ardından ikinci ve üçüncü maçlarını oynamak için Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye hareket eden ay-yıldızlılar, burada hazırlıklarını sürdürüyor. 

 

 

A Grubu'nda ilk maçını kaybeden Türkiye, 16 Haziran Çarşamba günü Galler ile karşılaşacak.

Müsabakayı Portekizli hakem Artur Dias yönetecek.

Bakü Olimpiyat Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı yaklaşık 32 bin civarında taraftarın izlemesi bekleniyor.

Ay-yıldızlı ekipte Galler karşılaşması öncesinde sakat oyuncu bulunmuyor.

A Grubu'nda günün diğer maçında ise İtalya ile Galler saat 22.00'de Roma Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

Türkiye, 2021'de çıktığı 7 maçta 4 galibiyet, 1 yenilgi elde etti

Teknik direktör Şenol Güneş yönetimindeki Türkiye, 2021'de oynadığı 7 maçta 4 galibiyet elde etti.

2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu ilk maçında Hollanda ile karşılaşan ay-yıldızlılar, rakibini 4-2, ikinci müsabakada ise Norveç'i 3-0 mağlup etmeyi başardı. Gruptaki üçüncü maçında Letonya'yı ağırlayan kırmızı-beyazlılar, sahadan 3-3 beraberlikle ayrıldı.

Elememaçlarının ardından EURO 2020 finalleri öncesi Antalya ve Almanya'da üç hazırlık maçı oynayan A Milli Takım, Azerbaycan'ı 2-1, Moldova'yı 2-0 yenerken, Gine ile 0-0 berabere kaldı.

EURO 2020 finallerinin açılış maçında Roma Olimpiyat Stadı'nda İtalya ile karşılaşan Türkiye, rakibine 3-0 mağlup olarak bu yıl içerisindeki ilk yenilgisini yaşadı.

 

 

Spor yorumcusu Erman Özgür, Türkiye'nin İtalya mağlubiyetini, Galler karşısındaki şansını ve turnuvadaki hedeflerini Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

"Direncimizi arttırırsak, topa sahip olarak kazanabileceğimiz bir maç olur"

EURO 2020'nin açılış maçında İtalya karşısındaki mağlubiyeti değerlendiren Erman Özgür, "Hayal kırıklığı yaratan oyunun tamamen oyuncularımıza yüklenen misyondan olduğunu düşünüyorum. Sezonun tamamını oynayarak geçirmiş bir oyuncu grubunun kötü oyunu ve fiziksel anlamda ki yetersizliği tamamen psikolojik olarak okunabilir" dedi.
 
Türkiye'nin EURO 2020 elemelerinden başlayan ve UEFA Uluslar Ligi'yle devam eden performans farkını da yorumlayan Özgür, "Öncelikle UEFA Uluslar Ligi'nin grup maçlarına nazaran ciddiye alınan bir turnuva olduğunu düşünmüyorum. Hazırlık maçlarına resmiyet kazandırmak adına oynanan turnuvanın bizim ülkemizde dahil milli takımlara oyuncu hazırlamak için bir platform olması inişli-çıkışlı performansları da beraberinde getiriyor" diye konuştu.

 

Erman Özgür - Twitter.jpg
Erman Özgür / Fotoğraf: Twitter

 

"Büyük turnuva oynayan oyuncularımızın üç tane olması, performans düşüklüğünü getirdi"

Avrupa Şampiyonası finallerinde oynanan maçlardaki seviyenin eleme gruplarında müsabakalarla kıyas edilmemesi gerektiğini belirten Özgür, şunları kaydetti:

Avrupa Şampiyonası'nın seviyesi grup maçlarına göre çok yüksek. Bizim kadro tercihimiz benzer olsa da büyük turnuva oynayan oyuncularımızın sadece üç tane olması tecrübesizliği ve performans düşüklüğünü beraberinde getirdi. Bu durum normal kabul edilebilir.
 
Erman Özgür'e 30 kişilik aday kadro açıklanması ve sonrasında 4 ismin kadrodan gönderilmesiyle ilgili yapılan eleştirileri hatırlatarak, oyuncu tercihleriyle ilgili görüşünü sordum.

Geçen sezon Süper Lig'de sergiledikleri performansla isimlerinden söz ettiren Caner Erkin, Salih Uçan, Adem Büyük ve Muhammet Demir'i örnek gösteren Özgür, şu yanıtı verdi:

Caner Erkin, Salih Uçan, Adem Büyük ve Muhammet Demir gibi oyuncuların işler kötü gittiğinde neden bu kadroda olmadığının sorgulanması ve eleştiriler bu işin doğasında var. Ancak her oyuncu tercihinde Şenol Güneş'e saygı duymayı da unutmamak gerekir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Fiziksel olarak bizden iyi ancak kalite olarak bizim öne çıktığımız bir maç olur"
 
Türkiye'nin A Grubu ikinci maçında karşılaşacağı Galler ile ilgili de görüşlerini paylaşan Özgür, şu ifadeleri kullandı:

Seviye anlamında birbirine yakın, fiziksel olarak bizden iyi ancak kalite olarak bizim öne çıktığımız; Direncimizi arttırırsak, topa sahip olarak kazanabileceğimiz bir maç olduğunu düşünüyorum. 

Türkiye'yi "genç ama bir o kadarda sorumluluk almayı seven" birtakım olarak nitelendiren Özgür, İtalya mağlubiyeti sonrası oyuncuların bir reaksiyon göstereceğini dile getirerek, Galler maçı için şu yorumu yaptı:

Saha içinin lideri olabilecek potansiyelde çok oyuncumuz var. Bu değişimi gösterebileceğimize, Galler ve İsviçre maçlarını kazanabileceğimize inanıyorum.

"Başarabilmek için önce oyuncularımızın yaptığı işten keyif alması şart"

Ay-yıldızlıların daha önce kötü başladığı ancak daha sonra kritik galibiyetler alarak turnuvalara damga vurduğunu hatırlatan Özgür, EURO 2020 ile ilgili tahminini şöyle aktardı:

Şimdiye kadar katıldığımız her turnuvanın izlenmeye değer takımı olmayı başardık. Bu turnuvada da bunu başarabilmek için önce oyuncularımızın yaptığı işten keyif alması şart. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU