Ünlü rapçi Post Malone'un dikkat çeken dövmeleri ne anlama geliyor?

ABD'li şarkıcı müzikleriyle olduğu kadar tarzıyla da dikkat çekiyor

25 yaşındaki sanatçı Post Malone'un vücudunda birçok ünlü müzisyenin dövmesi bulunuyor (AFP)

Gerçek ismi Austin Post olan ABD'li ünlü rapçi Post Malone müziklerinin yanı sıra yüzü, boynu ve vücudunun geri kalanındaki dövmeleriyle de biliniyor. 

Şarkıcı özellikle yüzündeki dövme koleksiyonunun gerekçesini görünüşüne duyduğu güvensizlikle açıklıyor. GQ'ya geçen yıl verdiği röportajda çirkin olduğunu düşündüğünü belirten rapçi  bu yüzden yüzüne daha "havalı" bir şeyler eklediğini söylemişti. 

Page Six'in haberine göreyse Post Malone'un dövmeleri memleketinden, dinden ve sanattan ilham alıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Müzisyenin gözaltlarındaki "Always Tired" (Her zaman yorgun) yazısı en bilineni. Bu dövme uzun gecelerin ardından beliren yorgunluğu örtmek için tasarlanmış. 

Post Malone'un sağ kaşının üstünde yer alan "Stay Away" dövmesiyse Nirvana grubunun meşhur şarkısına atıf içeriyor. 

Öte yandan şarkıcı, arkadaşı Lil Peep'in 2017'de aşırı doz uyuşturucudan hayatını kaybetmesinin ardından koluna onun portresini yaptırmıştı. Şarkıcının kolunda Kurt Cobain'in de portresi bulunuyor. 

Şarkıcının vücudunun farklı yerlerinde portresi olan ünlü simalar arasında Johnny Cash, John Lennon, George Harrison gibi müzik tarihine damgasını vurmuş müzisyenler ve ABD'nin 35. başkanı John F. Kennedy de var.

 

instagram.jpg
J.F. Kennedy dövmesi (Instagram/Post Malone)

 

Bununla birlikte Post Malone daha önce alnındaki dikenli tel dövmesinin Hz. İsa'ya herhangi bir atıf içerip içermediği sorulduğunda, "Bilmiyorum, sadece dikenli telin havalı olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı. Şarkıcının ellerinde de dikenli tel dövmeleri mevcut.

Yüzündeki kılıç dövmesine dairse, "Kılıçlar harika. Annemi kızdırmak için yüzümdeki güzel, büyük bir kılıçtan daha iyi ne olabilir ki?" demişti.

 

reuters.jpg
(Reuters/Insider)

 

Şarkıcı 2019'da yayımladığı "Circles" şarkısının Ortaçağ'a göndermeler içeren videosuyla uyumlu biçimde yüzünde şövalye zırhı eldiveni ve gürz dövmesi yaptırmıştı. 

 

ins.jpg
(Instagram/Kyle Hediger)
 

Malone'un sağ göğsünde de Hz. İsa'nın zombi biçiminde bir tasviri bulunuyor. Şarkıcının ilk dövmesiyse sol koluna yaptırdığı Playboy tavşanı. 

Post Malone alnına Montreal'de eklettiği Blackjack dövmesiniyse iskambil oyununu oynamayı sevdiği için yaptırdığını açıklamıştı

Müzisyenin memleketi Teksas'a atıfla eyaletin bayrağını anımsatacak şekilde çizdirdiği bir kafatası dövmesi de mevcut.

Post Malone'un dövmelerinin neredeyse tamamı şarkıcının sevdiği şeylerden ilham alıyor ve basit anlamlar içeriyor. 

 

Independent Türkçe, Page Six, Insider, GQ

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU