Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay'a sopalı saldırı

Hamzaçebi "Süleyman Özışık’ın da dahil olduğu süreçte Gazeteci Mehmet Özışık ve Didim’de yasa dışı otel-inşaat işleri yapan bir grup Didim Belediye Başkanına kumpas kurmuşlardı" ifadelerini kullanarak saldırıyı bu grubun gerçekleştirdiğini iddia etti

Fotoğraf: Arşiv

Aydın'ın Didim ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, yemek yediği restoranda 4 kişinin sopalı saldırısına uğradı.

Saldırıda Atabay ve yemek sırasında yanında bulunan avukatı Nizamettin Bulut yaralandı.

İşyerindeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, şüphelilerden 3'ünü yakaladı.

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi de konuya ilişkin paylaşımında, Sedat Peker ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında arabuluculuk yaptıkları iddia edilen Özışık kardeşlerden Süleyman Özışık ve kardeşi Mehmet Özışık ile Didim’de yasadışı otel-inşaat işleri yapan bir grubun Atabay'a kumpas kurduğunu iddia ederek "Bu grup, ruhsatsız oteli mühürleyen Atabay’a bu gece 15 kişiyi sopalarla saldırttı" ifadelerini kullandı.

Hamzaçebi konuya ilişkin ikinci paylaşımında ise aynı grubun daha önce Atabay'ın evini kurşunlattığını kaydederek "Tetikçinin cezaevinden yazdığı itiraf mektubu bunu ayrıntılarıyla ortaya koyuyor" dedi.
 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Otelin açılışına AKP Aydın Mv Metin Yavuz da katıldı"

Hamzaçebi üçüncü paylaşımında ise şunları kaydetti:

Gazeteci(!) ve otel sahibinden oluşan suç örgütü, oteli meşrulaştıramayınca Didim Bld. Başkanına “bir kadına tecavüz etti” iftirasını attı. Bunun kumpas olduğu ortaya çıktı. Otel yasa dışı, sahipleri mafya diye anılıyor ama otelin açılışına AKP Aydın Mv Metin Yavuz da katılıyor.

Atabay'dan açıklama

Saldırıya uğrayan Atabay sosyal medyadan videolu bir açıklama yayımladı. Atabay paylaşımında "Dün gece yaşadıklarımız, 6 yıldır kentimizde verdiğimiz rant mücadelesinin vahim bir sonucudur. Arayan ve tüm mecralardan desteğini ileten herkese teşekkür ediyorum. Bu organize olmuş suç örgütüne karşı mücadelemiz Didim için" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU