İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü başhekime ait olduğu iddia edilen ırkçı ve cinsiyetçi paylaşımlar için önce "maksatlı" dedi, sonra inceleme başlattı

Sarıhasanoğlu'na ait olduğu iddia edilen paylaşımlar hakkında adli ve idari süreçlerin devam ettiği belirtildi

Fotoğraf: Twitter

İstanbul İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Adil Yetiş Sarıhasanoğlu'na ait olduğu iddia edilen ırkçı ve cinsiyetçi sosyal medya paylaşımlara sosyal medyada çok sayıda kullanıcı tepki gösterdi.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ise tepkiler üzerine yaptığı açıklamada paylaşımların Sarıhasanoğlu'na ait olmadığını iddia ederek tepki gösteren hesaplar için erişimin engellenmesi kararı alındığını belirtti.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Bir süredir bazı sosyal medya platformlarında isimsiz ve sahte hesaplar üzerinden Müdürlüğümüz ve personellerini hedef alan sistematik saldırı şeklinde paylaşımlar yapılmıştır. Yapılan gerçekdışı paylaşımlara karşı şikayetimiz üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde soruşturma başlatılmış ve anılan hesaplar hakkında erişimin engellenmesi kararı alınmıştır. Yapılan sosyal medya paylaşımları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. 

Bugün ulusal basında ve bazı internet sitelerinde Istanbul 112 Avrupa Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Adil Yetiş SARIHASANOĞLU tarafından paylaşılmış gibi gösterilen ve toplum nezdinde Başhekimimizi itibarsızlaştırmayı amaçlayan, haksız isnat ve iftiralar içeren sahte sosyal medya paylaşımları hakkında da hukuki süreç başlatılmıştır. Basında yer alan bu paylaşımlar yukarıda söz edilen ve hakkında erişimin engellenmesi kararı verilen sahte paylaşımlardır. Kamuoyunu yanıltmaya yönelik maksatlı yapılan bu haberlerin kaynağı ile ilgili Müdürlüğümüzce inceleme başlatılmış olup kamuya hizmet için canla başla çalışmaya devam edeceğimizi bildiririz. 

İkinci açıklama: Gerçekleri bulma adına inceleme başlatıldı

Müdürlükten yapılan ikinci açıklamada ise sözkonusu paylaşımları Sarıhasanoğlu'nun yapıp yapmadığına ilişkin "gerçekleri bulma adına" inceleme başlatıldığı duyuruldu.

İkinci açıklamada şunlar kaydedildi:

Bir süredir bazı sosyal medya platformlarında Müdürlüğümüz personellerini hedef alan sistematik saldırı şeklinde paylaşımlar yapılmıştır. Yapılan paylaşımlara karşı Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde soruşturma başlatılmış ve anılan hesaplar hakkında erişimin engellenmesi kararı alınmıştır. 

Bugün ulusal basında ve bazı internet sitelerinde İstanbul 112 Avrupa Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi hakkında basında yer alan iddialar hakkında Müdürlüğümüzce inceleme başlatılmış olup gerçekleri bulma adına Adli ve idari süreçler devam etmektedir. 
 

Tabip Odası soruşturma başlattı

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu da Sarıhasanoğlu hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Tabip Odası'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

İstanbul İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Avrupa Bölgesi Başhekimi Dr. A. İ. S.’na ait olduğu iddia edilen ırkçı ve cinsiyetçi sosyal medya paylaşımları kamuoyunda haklı olarak büyük infiale yol açtı.

İddialarla ilgili olarak İstanbul Tabip Odası tarafından adı geçen hekim hakkında soruşturma açılmış olup, sonuçlandığında kamuoyuyla paylaşılacaktır.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU