Kurtulmuş: Türkiyesiz bir NATO'nun düşünülmesi mümkün değildir

Bugün gerçekleşen NATO zirvesiyle ilgili konuşan Kurtulmuş, "NATO'da diğer bütün ülkeler kadar Türkiye'nin ciddi bir yeri vardır" dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş Tekirdağ programı kapsamında partileriyle bir araya geldi.

Bir restoranda düzenlenen programdaki konuşmasında Kurtulmuş, Türkiye'nin gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bugün NATO Zirvesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş , artık Türkiye'nin sadece kendisine dayatılan birtakım gündemlere takılacak bir ülke olmadığını söyledi.

Kurtulmuş şöyle devam etti:

Türkiye, kendisine durması gereken yer söylenip, orada tek ayak üzerinde durması gereken bir ülke değildir. Türkiye artık sahada da masada da var olan, küresel barışı temin etmek anlamında, egemen ve eşit ülke olarak herkesle müzakere etmeye hazır olan bir ülkedir. Türkiye bölgede ve dünyada oyun kurucu bir noktaya gelmiştir. Bu çerçevede Sayın Cumhurbaşkanımızın NATO liderler zirvesinde yapacağı görüşmelerde ortaya koyacağı görüşleri, Türkiye'nin bundan sonraki dış politika kurgusunda çok önemli olduğunun altını çizmek isterim.

"Bu anlamda hem Türkiye'nin bundan sonraki yerinde bölgesel güç ve küresel aktör olması tezleri diğer muhataplarımıza da anlatılacak" diyen Kurtulmu, "Türkiye, NATO'nun çok eski ortaklığı var. Türkiye bu ortaklığın en önemli ülkesinden biridir. Türkiye yıllar içerisinde çok büyük külfetler çekmiş bir ülkedir. Barışı sağlama misyonlarında Somali'den, Afganistan'a kadar NATO'nun yükünü çekmiş bir ülkedir. NATO'da diğer bütün ülkeler kadar Türkiye'nin ciddi bir yeri vardır, Türkiyesiz bir NATO'nun düşünülmesi mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU