Elon Musk'ın paylaşımı sonrası Bitcoin 39 bin doların üzerine yükseldi

Musk'ın, Bitcoin ile ilgili yaptığı paylaşım piyasaları hareketlendirdi. Bitcoin fiyatı yüzde 10'u aşan artışla 39 bin doları geçti

Fotoğraf: Unsplash

Elektrikli araç üreticisi Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın, Bitcoin madencilerinin kullandıkları enerjinin yalnızca yarısını yenilenebilir kaynaklardan almaları durumunda, araç satışlarında yeniden Bitcoin kabul etmeye başlayacağını açıklamasının ardından, kripto para piyasalarının en yüksek hacimli birimi 39 bin doların üzerine yükseldi.

Musk'ın Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, kullanılan enerjinin 'yaklaşık yüzde 50'sinin "temiz enerji' kaynaklı olmasının, satışlarda Bitcoin kabul edilmesi için yeterli olacağını belirtmesi, ancak, bu oranın nasıl ölçüleceğine ilişkin bir bilgi vermemesine karşın, yüzde 12'nin üzerinde tırmanan Bitcoin, tüm piyasaları da ardından sürükledi. 

Açıklama öncesi neredeyse tamamı kırmızıda olan piyasalarda, son 24 saat içinde en büyük 100 birimden 93'ü artıya geçti.

Bu gelişmelerin ardından Bitcoin fiyatı yüzde 10'u aşan artışla 39 bin 200 dolara yükselerek 27 Mayıs'tan bu yana ilk kez 40 bin dolar bandına bu kadar yaklaştı.

Ethereum ise son 24 saatte yüzde 6.11'lik artışla 2484 dolara yükseldi.

Daha önce Musk'ın desteklediğini duyurduğu altcoin Dogecoin ise son 24 saatte yüzde 3,9'luk artışla 0,32 dolar seviyesine geldi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU