Milli Gazete yazarı: Görmezden gelebilir misiniz?

“Umarız ve dileriz Cumhurbaşkanı ile karşılıklı görüşmeleri sırasında da aynı soruyu kendisine sorar”

Fotoğraf: AA arşivi.

Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek’in Sedat Peker’in iddialarıyla ilgili olarak söylediği “Ortalıkta siyasetçilerin araçlarına çantalar dolusu para konulduğu iddiaları var, bunu görmezden gelebilir misiniz?” şeklindeki ifadeleri köşesine taşıdı.

Ceyhan, bugünkü köşe yazısında Çiçek’in söylediği sözleri anımsattıktan sonra “Umarız ve dileriz Cumhurbaşkanı ile karşılıklı görüşmeleri sırasında da aynı soruyu kendisine sorar” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ceyhan, şunları kaydetti:

Sorunun muhataplarının ortaya atılan iddiaları görmezden gelip gelmediklerini bilmiyoruz. Ama sorunun “duymazdan gelinmeye” çalışıldığı yolunda bir kanaate sahibiz! Zira konuyla ilgili “hiçbir açıklamaya” bu yazıyı kaleme aldığımız ana kadar tanık olmadık. Ne “böyle bir şey yaşanmamıştır” denildiğine tanık olduk ne de suçlamanın sahibi olan kişiye “iddianı ispat et” diye bir çağrı yapılarak meydan okunduğuna tanık olduk. Evet, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek tarafından sorulan, “Görmezden gelebilir misiniz” sorusuna muhatap olan kişiler nasıl bir cevap verecekler bilmiyoruz. Ancak “görmezden gelmeden” önce “duymazdan gelerek” konunun zamana yayılmasını istiyorlar gibi bir hava esiyor. Sanki “duymazdan gelirsek, soru sahipleri de bir süre sonra bu tür sorular sormaktan vazgeçerler, biz de rahata ereriz” gibi bir tavır sergileniyor.

Peker’in iddialarına her gün yenisini eklediğini dile getiren Ceyhan, “Ortaya atılan iddialar da gösteriyor ki bugün birbirlerine düşenlerin geçmişte epey birliktelikleri olmuş. Sonra aralarında her ne olmuşsa taraflar birbirlerine düşmüşler ve bugünkü tablo ortaya çıkmış. Bu tablo ne görmezden gelinecek gibi ne de duymazdan gelinecek gibi! Böyle davrananlar ancak kendilerini kandırmış olurlar” ifadelerini kullandı.

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU