Yeni Şafak yazarı: Vurulmayan Biontech aşıları çöpe mi gidiyor?

“Aşı randevusu alıp, mazeretsiz gitmeyenler için tedbirler alınmalı. Mutlaka bir yaptırımı olmalı”

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı randevusuna mazeretsiz gitmeyen kişiler için yaptırım kararı alınması gerektiğini söyledi.

Çelik, bugünkü köşe yazısında sosyal medyada bir grubun aşı karşıtı paylaşımlar yaptığını hatırlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Aşı dayatmacısı da değilim karşıtı da” diyen Çelik, şöyle yazdı:

Aşı vurulmak istemeyen vurulmaz ve tercihini bu doğrultuda yapanlara yaptırım uygulanmasına dair söylemleri, önerileri asla doğru bulmuyorum. Herkes kendi kararını vermekte özgür bırakılmalı. Fakat soğuk zincir olarak muhafaza edilen ve altı kişilik gruplar halinde uygulanan Biontech aşılarının ziyan olmasının önüne geçilmeli. Aşı randevusu alıp, mazeretsiz gitmeyenler için tedbirler alınmalı. Mutlaka bir yaptırımı olmalı. Bir flakon (şişe) 6 doz olduğu için Biontech aşılarının dolaptan çıkarıldıktan yarım saat sonra vurulması gerekiyor.

"Peki, aşılar çöpe atılıyor mu?" sorusu hakkında yetkililerden aldığı yanıtı da aktaran Çelik, şunları yazdı:

En fazla merak edilen sorunun yanıtı da bu. Sağlık Bakanlığı kaynaklarımdan edindiğim bilgi şu; Kovid-19 sürecinde fedakarca çalışan sağlık çalışanları aşıların ziyan olmaması için de inisiyatif almışlar. Sabah mesaiye başlarken, randevu alan altılı grupları tek tek arayan sağlık çalışanları son bir kez teyit alarak listelerini yeniden güncelliyorlar. Randevuya gelmeyecek olanları belirleyip, grupları mutlaka altı kişiye tamamlayarak flakonları dolaptan çıkarıyorlar. Aşılar çöpe gitmiyor. Fakat sorumsuzca davrananlar yüzünden sağlık çalışanları yeniden aşı grupları oluşturma telaşına giriyorlar. Haliyle randevularda sarkmalar da oluyor. Aşılamanın daha fazla yaş gruplarına açılmasıyla bu sorunun önümüzdeki günlerde büyük oranda çözüme kavuşması mümkün.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU