Ipad kılıfına saklanan kuduz yarasa yaşlı adamı ısırdı

Yarasanın ısırdığı 86 yaşındaki yaşlı adam “muhtemelen şifremi biliyordu” diye espri yaptı

ABD’de ipad kılıfına saklanan kuduz bir yarasa 86 yaşındaki adamı ısırdı.

New Hampshire eyaletinde yaşayan Roy Syvertson tabletini bir saat boyunca sorunsuz kullandıktan sonra ipad kılıfının içinden çıkan bir yarasa adamın parmağını ısırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Syvertson, “Bir arı sokması hisseder gibi oldum. Ve baktığımda bir yarasanın tabletin arkasıyla kılıfın arasından çıktığını gördüm Sonra ayağa kalktım, bir yandan da hayvanı ipad’in arasında sıkıştırmaya devam ediyordum, ki eminim o bundan hoşlanmıyordu. Ve onu dışarı çıkardım” diye konuştu.

NBC’ye göre yaşlı adam, ertesi gün yarasayı bıraktığı noktada ölü bulunca kuduz olma ihtimalini göz önünde bulundurarak en yakın hastaneye başvurdu. 
 


Yarasanın gerçekten de kuduz virüsü taşıdığını saptayan yetkililer, yaşlı adamın tedaviye hızlı başvurduğu için iyi olacağını belirtti.

Yaşlı adam yarasanın ipad kılıfına nasıl girdiğini hala çözemediğini söyleyerek, “Muhtemelen şifremi biliyordu” diye şaka yapmayı da ihmal etmedi.

Yaşadıklarının kendisini biraz kaygılı kıldığını ifade eden yaşlı adam sözlerini şöyle sürdürdü:

“Artık Manchester Union Leader gazetesini açarken dikkat ediyorum. Buzdolabını açtığımda içeriye bir şeyin kaçmamasına özen gösteriyorum. Mısır gevreği kutusu – içine ne girebilir ki? Belki de paranoyak oluyorum.”

Kuduz hastalığı tedavi edilmezse merkezi sinir sistemini etkileyerek beyin hastalıklarına ve ölüme yol açıyor. Tüm memelilerin taşıyabileceği virüse en fazla köpek, yarasa, rakun ve tilkilerde rastlanıyor.  

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU