G7 ülkelerinden "1 milyar doz aşı" kararı

Fakir ülkelere yapılacak yardım için Birleşik Krallık'ın ilk etapta siparişlerinden artan 100 milyon doz Kovid-19 aşısını bağışlayacağı ifade ediliyor

Fotoğraf: Reuters

ABD, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, İngiltere ve Kanada'yı bünyesinde bulunduran G7, ihtiyacı olan ülkelere gelecek yıl içinde toplam 1 milyar doz Kovid-19 aşısı hibe edecek.

Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, G7 ülkelerinin ihtiyaç sahibi ülkelere toplam 1 milyar doz Covid-19 aşısı hibe etmek üzere anlaştığını duyurdu.

G7 zirvesi ardından yaptığı açıklamada Jonhson, dünya ülkelerinin aşılamasında rol alarak G7'nin demokratik değerlerinin gösterileceğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Johnson, bu durumun tarihin en büyük tıbbi başarısı olacağını görüşünü dile getirdi.

Kovid-19 iin soruşturma çağrısı

G7’de ayrıca Kovid-19'un kökenleri hakkında Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yürütülecek şeffaf ve bilime dayalı soruşturma çağrısında bulunuldu.

Birleşik Krallık’tan ilk etapta 100 milyon doz bekleniyor

Birleşik Krallık Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada, "Birleşik Krallık’ın aşı programının başarısının bir sonucu olarak artık fazla dozumuzu ihtiyacı olanlarla paylaşabilecek durumdayız. Bunu yaparak, bu salgını temelli yenmek için büyük bir adım atacağız" ifadesine yer verilmişti. Açıklamada, Johnson'ın G7 liderlerinin fakir ülkelere toplam 1 milyar doz Kovid-19 aşısının bağışlanmasını beklediği aktarılmıştı.

Birleşik Krallık’ın ilk etapta siparişlerinden artan 100 milyon doz Kovid-19 aşısını bağışlayacağı bilgisi paylaşılmıştı.

Salgınının başlamasından bu yana ilk kez bir araya geldiler

G7 ülkelerinin liderleri, salgınının başlamasından bu yana ilk kez, Galler’e bağlı Cornwall'daki Carbis Koyu'nda 11 Haziran'da başlayan ve bugün biten zirvede bir araya geldi.

1975'te oluşturulan G7, her yıl bir ülkenin liderliğinde özellikle ekonomi gündeminin değerlendirilmesi, ortak politikaların oluşturulması ve iş birliğinin artırılması amacıyla toplanıyor.

İngiltere Başbakanı Johnson'ın başkanlığını yapacağı zirveye, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya Başbakanı Mario Draghi, Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, ABD Başkanı Joe Biden ile Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen ve Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel katıldı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU