Sweet Tooth: Pandeminin kaynağına dair tüm ipuçları

Netflix'in yeni dizisi melez çocukların ve H5G9 virüsünün nasıl ortaya çıkmış olabileceğine dair birçok detay barındırıyor

Dizinin başrolünde Christian Convery yer alıyor (Netflix)

Dijital yayın platformu Netflix'in epey ilgi çeken Sweet Tooth dizisinin ilk sezonu melez çocukların ve H5G9 virüsünün nereden gelmiş olabileceğine dair gizemi incelemeye başlasa da yanıtlanması gereken pek çok soru bulunuyor. 

Dizi, Jeff Lemire'in çizgi romanına dayanıyor. Her ne kadar çizgi roman, diziden daha karanlık olsa da H5G9 pandemisinin nasıl toplumsal bir parçalanmaya neden olduğunu gözler önüne seriyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Screen Rant'in haberine göre melez çocuklar günah keçisi ilan edilirken Gus gibiler tedavinin bulunması amacıyla kurban edilmeye hazır denekler olarak görülüyor. 

Virüsün kökenine ilişkin en büyük ipucu Gus'ın annesi Birdie'yle aynı laboratuvarda çalışan Judy'den geliyor. Her ne kadar Judy, Gus'ın nasıl oluştuğunu ya da virüsle nasıl bir bağının olduğundan emin olmasa da her ikisini "madalyonun iki yüzü" diye niteliyor.

Doğuştan melez çocuklar, Fort Smith bilim ekibinin Alaska'da mikroplar üzerine çalışmaya başlamasının ardından ortaya çıkmıştı. 

Virüsün ve melez çocukların laboratuvarda ortaya çıktığı neredeyse kesin gibi görünse de dizideki ipuçları Birdie'nin laboratuvarına baskın yapılmadan önce de virüsün popülasyona yayılmaya başladığına işaret ediyor. 

Dr. Singh benzer belirtiler gösterdiğinden H5G9'u başta griple karıştırmış ve hastasındaki ciddi sorunu ancak bir hafta sonra fark etmişti. Dr. Singh'in hastasının ilk hasta olması, Fort Smith laboratuvarında çalışırken virüse yakalanmış olması da mümkün görünüyor. Bu açıdan virüsün laboratuvardan çıktığının farkına varılması ilk etapta oraya baskın yapılmasının nedeni olabilir. 

 

 

Her ne kadar H5G9 fazlasıyla ölümcül olsa da melez çocuklarla birlikte bazılarının ona doğuştan bağışıklığı var gibi görünüyor. 

Öte yandan virüsün yayıldığı yerlerde büyümeye başlayan mor çiçekler de merak uyandıran detaylardan bir diğeri. Ancak çiçeklerin polenleri Gus'ın kötü rüyalar görmesine neden olsa da hasta etme özelliği varmış gibi görünmüyor. Çiçekler mecazen doğanın insanlar üstündeki hakimiyetine işaret ediyor olabilir. 

Her ne kadar dizide virüsün ve melez çocukların bilimsel olarak birbiriyle ilişkili olduğuna yönelik pek çok ipucu yer alsa da eğer dizi çizgi romana sadık kalırsa her ikisinin çok daha fantastik veya dinsel temellerinin olduğu ortaya çıkabilir. Lemire'nin çizgi romanı okurları bu açıdan ters köşe yapmıştı.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU