Cumhuriyetçi vali: Teksas, Meksika sınırındaki duvarı kendi başına inşa edecek

Vali, diğer eyaletleri sınır krizini yönetme yönündeki çabalarına katılmaya çağırdı

ABD Başkanı Biden, Meksika sınırında ordunun fonladığı duvar projelerini iptal etmişti (Reuters)

ABD-Meksika sınır krizinin “şakaya gelmeyeceğini" belirten Vali Greg Abbott, perşembe günü Teksas'ın tek başına bir duvar inşa edeceğini duyurdu.

Perşembe günü Del Rio'daki bir "sınır güvenliği zirvesinde" konuşan Abbott, "Teksas eyaletinin Teksas'taki sınır duvarını inşa etmeye başlama planını gelecek hafta açıklayacağım" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhuriyetçi lider kolluk kuvvetleri, ilçe yargıçları ve belediye başkanlarının katıldığı bir toplantıya hitap etti. Abbott, sınır kasabaları göçmenlerin yol açtığı etkiyle mücadele ederken "değişikliğe ihtiyaç olduğunu" söyledi.

Abbott, Biden yönetiminin açık sınır politikalarını eleştirdi ve mevcut durumda "ülkeye girmek isteyen herkesin girmesine izin verileceğinin" taahhüt edildiğini belirtti. Abbott, bu nedenle değişikliğe ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Vali, soruna yönelik çok sayıda önlem açıklarken, Teksas'ın tüm ülkeyi etkileyen sınır krizine eşi görülmemiş bir yanıt verdiğini söyledi.

Diğer eyaletleri de kendi çabalarına katılmaya çağıran Abbott, "Sınır krizi Teksas eyaletinden daha büyük. ABD'deki diğer eyaletlerin çabalarımıza katılmasına ihtiyacımız var. Sınır krizi şakaya gelmez. Ayrıca burası, Kongre üyelerinin her yıl hacca gider gibi ziyaret edip görecekleri ve ardından kesinlikle hiçbir şey yapmayacakları bir turizm merkezi değil" dedi.

Abbott, ABD'ye gelen herkesin serbest geçiş değil “hapishane hücresine doğrudan geçiş” elde edecekleri mesajını alması için gözaltılara başlayacaklarını da belirtti.

Vali, kendi gelişmiş sınır güvenliği planı kapsamında bir görev gücü kurulduğunu, sınır güvenliği için 1 milyar dolarlık (yaklaşık 8 milyar 369 milyon TL) finansmanın onaylandığını ve sınır bariyerleri inşa edildiğini duyurdu.

Bununla beraber Abbott, uzun vadede yalnızca ABD Kongresi ve başkanın eksik kalan sınırı onarabileceğini kabul etti ancak bu süreçte "Teksas'ın, toplumu güvende tutmak için gözaltı dahil mümkün olan her şeyi yapacağını… ve buna hemen bugün başlayacağını" ifade etti.

Göç şu anda ABD siyasetindeki en kutuplaştırıcı konulardan biri. Bu, Trump yönetimi döneminde insanları harekete geçiren temel meselelerden biriydi ve Biden yönetiminde de önemli bir konu olmaya devam ediyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU