Kraliçe, Game of Thrones'un High Sparrow'una şövalye unvanı verdi

Prue Leith, Ruth Wilson ve Englebert Humperdinck şövalyelik alan diğer isimler arasında

Jonathan Pryce, Game of Thrones'da High Sparrow karakterini canlandırmıştı (HBO)

Jonathan Pryce ve Prue Leith, Kraliçe'nin doğum günü şerefine verilen ödüllerde takdir edilecek kültürel figürler arasında yer alıyor.

The Crown'un 5. ve 6. sezonlarında Prens Philip'i canlandıracak, Game of Thrones yıldızı Pryce, tiyatroya ve hayır kurumlarına yaptığı hizmetlerden dolayı şövalyelikle onurlandırıldı.

Netflix'in kraliyet dramasında Imelda Staunton'la karşılıklı rol alacak aktör şunları söyledi:

Birleşik Krallık'ın sanat alanında çalışanları onurlandırmaya devam etmesi, sanatçıların hayatımızı yaşama şeklimize yaptıkları büyük katkıyı doğruluyor.

Aktör olarak geçirdiğim yaklaşık 50 yıldan sonra, arkadaşlarım ve meslektaşlarımla paylaştığım iş ve ideallerin böyle onurlandırıldığını düşünmekten gurur duyuyorum.

Buckingham Sarayı'nın, Pryce'ın Game of Thrones'daki karakteri High Sparrow'un HBO dizisinde iki kadın hükümdarı tutuklamaktan ve hapsetmekten sorumlu olduğu gerçeğini görmezden gelmeye istekli olduğuna inanılıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Great British Bake Off'un jürisi Prue Leith, koreograf Arlene Phillips ve piyanist Imogen Cooper kadınlarla verilen şövalyelik unvanıyla ödüllendirildi.

Ayrıca şarkıcı Lulu, fotoğrafçı Martin Parr ve progresif rock müzisyeni Rick Wakeman'a komutan sınıfı Britanya İmparatorluk Nişanı verilirken; Skunk Anansie baş vokalisti Skin, oyuncu ve yazar Lolita Chakrabarti ve hem çellist hem de şef Julian Lloyd Webber de subay sınıfı Britanya İmparatorluk Nişanı aldı.

Aktör Ruth Wilson, reggae üstadı Dennis Bovell ve şarkıcılar Alison Moyet'le Englebert Humperdinck ise üye sınıfı Britanya İmparatorluk Nişanı alan isimler.

Doğum günü ödülleri, Kraliçe II. Elizabeth'in 12 Haziran'daki resmi doğum gününü kutlamak için düzenleniyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU