Kamyon şoförü, intiharı engellemek için aracını köprünün altına çekti

Vatandaş destek grubu, ruh sağlığı sorunlarına ilişkin farkındalığı artırmak için haberi paylaştı

Sosyal medya kullanıcıları kamyon şoförünü bu davranışı nedeniyle övdü (Vulnerable Citizen Support Leeds)

Birleşik Krallık'ta bir kişinin atlayacağından korkulan otoyol köprüsünün altına aracını park eden bir kamyon şoförünün bu hareketi övgüyle karşılandı.

Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafta, bir adamın iki polis memuru olduğu anlaşılan kişilerin yanında köprünün kenarında oturduğu görülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cheshire Polisi, salı öğleden sonra Warrington yakınındaki M62 yolu üzerinde bulunan köprüye güvenlik endişeleri nedeniyle çağrıldıklarını bildirdi.

İhtiyacı olanlara sosyal hizmet sunan bir kamu yararı şirketi olan Vulnerable Citizen Support Leeds, ruh sağlığı sorunları hakkında farkındalığı artırmak için Facebook sayfasında olayın bir fotoğrafını paylaştı.

Kâr amacı gütmeyen kuruluş, fotoğrafı "iyi olmamanın sorun olmadığını" göstermek için paylaştığını belirtti.

Evsizlere yemek de dağıtan grup, kamyon şoförünü harekete geçtiği için övdü.

Gönderide "Ne kamyoncu ama" yazıyordu:

Adam atladığında zeminden daha uzakta olmamasını sağlamak için emniyet şeridinde durdu ve kamyonunu orada bıraktı.

Grup şunları ekledi:

İnsanların anlamadığı şey, herhangi bir köprünün diğer tarafına atlamanın (onların) ruh sağlığında ciddi anlamda sorun olduğunu göstermesi. Peki sonra ne olacak?

Sosyal medya kullanıcıları kamyon şoförünü övgüde birleşirken bir kullanıcı, "Kamyoncu iyi bir insan ve en büyük saygıyı hak ediyor" yorumunu yaptı.

Bir başka kişi de şöyle yazdı:

Tanrı kamyoncuyu korusun ve intihara meyilli adamın ihtiyaç duyduğu ve hak ettiği yardımı almasını umuyorum ve bunun için dua ediyorum.

İngiltere Karayolları (Highways England), The Independent'a yaptığı açıklamada, M62 yolunun bir polisiye vaka nedeniyle salı günü Warrington yakınındaki 9. Kavşak'ta kapatıldığını doğrulamıştı.

Bir Cheshire Polisi sözcüsü Sky News'e verdiği demeçte salı öğleden sonra Warrington yakınındaki M62 köprüsünde bir kişiyle ilgili güvenlik endişeleri yaşandığını bildirmişti.

Yetkili, "Memurlar ve uzman müzakereciler, güvenliği sağlanan ve sağlık görevlilerine teslim edilen adamla temasa geçmek için olay yerine giderken bölge tümüyle kapatıldı" demişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU