Ava giderken avlandı: Dev balinanın içinden nasıl çıktığını anlattı

Denizci, olayı yalnızca hafif sıyrıklarla atlattı

Michael Packard, “Bu durumdan sağ salim çıktığıma inanamıyorum” dedi (Facebook)

ABD'de ıstakoz yakalamak için dalış yapan denizci, dev bir kambur balinanın ağzında mahsur kaldı.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Michael Packard, Massachussetts eyaletinde bulunan Cod Burnu'nda ıstakoz avlamak için cuma günü dalış yapmıştı fakat başına hiç beklemedği bir şey geldi.

"Yaklaşık 14 metre kadar derine indim, sonra güçlü bir çarpışma hissettim, ondan sonra da her şey kararıverdi" diyen Packard, şöyle devam etti:   

Fakat hareket edebildiğimi hissediyordum, 'İnanamıyorum, köpekbalığı mı ısırdı beni' diye paniğe kapıldım. Sonra etrafıma dokunmaya başladım, hiçbir diş yoktu. Büyük bir acı da hissetmiyordum. Sonunda durumu fark ettim; 'Aman Tanrım, bir balinanın ağzındayım. Balinanın ağzındayım ve beni yutmaya çalışıyor' diye düşündüm.

56 yaşındaki deneyimli kaptan, yaşadığı korku dolu anlara ilişkin "Kendi kendime 'Buraya kadarmış, öleceğim' dedim, eşimi ve çocuklarımı düşündüm" dedi.

Ne var ki şansı yaver giden Packard ölümden kıl payı kurtuldu. Dev memelinin ağzında yaklaşık 30 saniye geçirdiğini söyleyen denizci, daha sonra balinanın yüzeye çıkarak kendisini dışarı püskürttüğünü anlattı.

Aniden yüzeye doğru yöneldi ve bir anda sudan çıkarak kafasını sallamaya başladı. Beni havaya püskürttü, sonra da suya düştüm ve özgür kaldım.

Denizden kurtarıldıktan sonra acilen hastaneye kaldırılan Packard, bu sıradışı deneyimi sadece küçük sıyrıklarla atlattı.

Annesi Anne Packard ise oğluyla telefonda konuştuğunu ve "İnanılmaz şanslı olduğunu" söylediğini belirtti.



Independent Türkçe, CNN, Boston Herald

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU