Yeni Zelanda cami saldırısıyla ilgili filmde Jacinda Ardern'i canlandıracak oyuncu belli oldu

They Are Us'ın yönetmenliğini The Truman Show'un senaristi Andrew Niccol üstlenecek

Rose Byrne'ın canlandıracağı Jacinda Ardern o dönem yaptığı açıklamalarla tüm dünyanın takdirini toplamıştı (Fotoğraflar: AP)

Rose Byrne, Yeni Zelanda Başbakanı'nın ülkesindeki saldırı silahlarını nasıl başarılı biçimde yasakladığını anlatan dram filminde Jacinda Ardern'i canlandıracak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

They Are Us adlı film, 2019'da Christchurch kentinde iki camiye düzenlenen ve 51 kişinin hayatını kaybettiği, 49 kişinin yaralandığı terör saldırısını konu alıyor.

O günlerde Ardern'in saldırıya cevabı dünya genelinde övgüyle karşılanmıştı. Saldırıyı takip eden haftalarda Ardern ve Yeni Zelanda parlamentosu, çoğu yarı otomatik silah ve saldırı tüfeğinin yanı sıra yüksek kapasiteli şarjör ve silahları yarı otomatik silahlara dönüştürebilen parçalara yasak getirmişti.

Filmin adı They Are Us (Onlar Biziz), Ardern'in saldırının kurbanları hakkındaki konuşmasından bir alıntı. Ardern aynı konuşmada faillerin isimlerini vermeyi reddetmişti.

Yeni Zelanda Başbakanı konuşmasında, "Irkçılık var ama burada hoş karşılanmaz" demişti.

İnancını veya dinini ifa eden herhangi birimizin özgürlüğüne saldırı burada hoş karşılanmaz. Şiddet ve aşırılığın hiçbir türlüsü burada hoş karşılanmaz.

The Truman Show'un (1998) senaristliğini yapan yönetmen Andrew Niccol açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

They Are Us saldırıdan çok saldırıya verilen yanıtla ilgili. Eşi görülmemiş bir nefret eyleminin üstesinden dolup taşan sevgi ve destekle gelinmesiyle... 

Film ortak insanlığımıza eğiliyor, bu yüzden tüm dünyaya hitap edeceğini düşünüyorum. Bu, bizim gibi başkalarına saldırı olduğunda nasıl tepki vermemiz gerektiğinin örneği.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU