Harry ve Meghan'ın sözcüsü BBC'yi yalanladı: "Kraliçe desteklemese Lilibet ismini kullanmazlardı"

Sussex ekibi, ikinci çocuğunun doğumunu duyurmadan önce Harry'nin aradığı ilk aile üyesinin Majesteleri olduğunu söyledi

Sussex Dükü ve Düşesi'nin isim tercihi "Kraliyet ailesiyle buzları eritmek istiyorlar" diye yorumlanmıştı (AP)

Sussex Dükü ve Düşesi'nin sözcüsü, Kraliçe onların "kararlarını desteklemeseydi" ikilinin yeni doğan kızlarına Lilibet ismini vermeyeceğini dile getirdi. Lilibet lakabı Kraliçe'ye ilk kez babası tarafından verilmişti.

Sussex Dükü ve Düşesi, ismi kullanmak için önce Kraliçe'ye danışılmadığını iddia eden bir saray kaynağına dayandırılan BBC haberini yalanladı.

Prens Harry ve Meghan Markle'ın sözcüsü The Independent'a şunları söyledi:

Dük duyurudan önce ailesiyle konuştu. Hatta aradığı ilk aile üyesi büyükannesiydi.

Bu konuşma esnasında onun şerefine kızlarına Lilibet ismini verme umudunu paylaştı.

Sözcü, "(Majesteleri) desteklemeseydi bu ismi kullanmazlardı" diye ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lilibet adı, II. Elizabeth'e babasının verdiği ve daha sonra Kraliçe'nin yakın ailesi ve özellikle eşi Edinburgh Dükü Prens Philip'in kullandığı lakaptı.

Harry ve Meghan'ın Kraliçe'nin 11. torun çocuğu olan kızı, büyükannesi Galler Prensesi'nin adı Diana'yı da taşıyor.

Harry ve Meghan'ın kızının 4 Haziran Cuma Kaliforniya'nın Santa Barbara şehrinde bir hastanede doğmasının ardından çift ikinci çocuklarının doğumunu pazar duyurmuştu.

Kraliyet Ailesi'nin Twitter hesabında yapılan açıklamada Kraliçe, Galler Prensi, Cornwall Düşesi ve Cambridge Dükü ve Düşesi doğum haberinden "büyük mutluluk duyduklarını" belirtti.

Sussex Dükü ve Düşesi'ni Lilibet Diana'nın doğumundan ötürü tebrik ederiz! Kraliçe, Galler Prensi ve Cornwall Düşesi ve Cambridge Dükü ve Düşesi bu haberden büyük mutluluk duyuyor.

Salı günü gelecek nesiller için sağlıklı bir dünya sürdürmenin önemi hakkında konuştuğu Oxford Mini UK Plant ziyareti esnasında Prens Charles 5. kez büyükbaba olmaktan duyduğu büyük mutluluğu dile getirdi.

Prens Charles şu ifadeleri kullandı: 

Elektrikli araçlar veya ağır taşımacılık için yeşil hidrojen gibi teknolojilerin geliştirilmesi, gelecek nesiller için dünyamızın sağlığını korumak adına hayati önem taşıyor. Daha yeni 5. kez büyükbaba olduğumdan bugün bunun fazlasıyla farkındayım.

Ve torunlarımıza bırakacağımız mirası göz önüne alınca böyle mutlu haberler insana gerçekten bu alanda, özellikle de sürdürülebilir batarya teknolojisi konusunda devamlı yeniliğin gerekliliğini hatırlatıyor.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU