Cemal Enginyurt'tan Ekşioğlu ve Yaycı'nın olduğu kare hakkında açıklama: Benim eski arkadaşım

"Para vermediğim yerin fiyat listesine niye bakayım"

DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, organize suç örgüt lideri Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen Paramount Otel’de kalmadığını söyledi. “Royal Palace'da kaldım. Cihan Ekşioğlu benim kardeşim. ‘Abi misafir edeyim ailenle beraber’ dedi. 'Hay hay' dedim” ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hakkında organize suç örgütü lideri olmaktan yeni bir soruşturma başlatılan Sedat Peker, kara para aklama suçundan hakkında tutuklama kararı bulunan ve yurt dışına kaçan Sezgin Baran Korkmaz’a ait Bodrum Paramount Otel’e el konulduğunu iddia etmişti.

DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevinden alınıp Genelkurmay Başkanlığı emrine verildikten sonra istifa eden Tümamiral Cihat Yaycı ile birlikte,  Paramount Otel’e tankla girip el koyduğu iddia edilen Cihan Ekşioğlu ile yan yana fotoğraflarının ortaya çıkması soru işaretlerine neden olmuştu.

“Benim çok sevdiğim bir arkadaşım”

TV100’e konuk olan Demokrat Partili (DP) Cemal Enginyurt, Cihan Ekşioğlu ile olan ilişkisini ve o fotoğrafın perde arkasını anlattı.

Cihan Ekşioğlu’nun Ordulu olduğunu ve Orduspor yöneticisi olduğunu söyleyen “Cihan Ekşioğlu benim çok sevdiğim, değer verdiğim bir arkadaşım. Benim de kendisine “Şıralara yardım et” dediğimde yardım etmiş hayırsever bir insan. Ben de Ordu Milletvekiliyim” dedi.

“Bence Yaycı’dan intikam alınıyor”

Ziyaretin Ekşioğlu’nun Akmerkez’deki ofisinde olduğunu söyleyen Enginyurt, Cihan Yaycı’nın da o esnada Ekşioğlu’nu ziyarete geldiğini söyledi.

Yaycı’nın FETÖ’metreyi icat ettiği için hedef olduğunu belirten Enginyurt, “Bence Cihat Yaycı’dan intikam almak için yapılıyor” dedi.

“Otelde kaldım, para vermedim”

O fotoğrafın otelde çekilmediğini söylemesi üzerine Gazeteci İsmail Saymaz’ın ‘Sen o otelde kaldın mı?’ sorusuna ise Enginyurt şu yanıtı verdi:

“Ben o otelde kalmadım. Ben Royal Palace (Paramount Otel’in eski adı) diye Cihan Ekşioğlu’nun otelinde kaldım. Cihan Ekşioğlu benim kardeşim “Abi misafir edeyim ailenle beraber” dedi. 'Hay hay' dedim”

Saymaz’ın “Para verdin mi?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Vermem ya! Ben Türkiye’nin neresine gidersem gideyim hep benim arkadaşlarım”

Enginyurt, “Peki fiyatlar söylendiği gibi pahalı mı?” sorusuna da “Bakmam ki. Para vermediğim yerin fiyat listesine niye bakayım… Ben zaten o otellerde parayla kalsam kalamam ki” şeklinde yanıt verdi.

“Veyis Ateş büyük bir günah işlemiş gibi sindi gitti”

Enginyurt, “Bu gazetecilere de üzülüyorum. Mesela Veyis Ateş. Otele gitmiş, garibim büyük bir günah işlemiş gibi sindi gitti. Lan neyi sindin otele gitmişsin arkadaşının oteliyse de ki arkadaşımın oteli. De ki ‘İsmail davet etti, parayı o verdi’ bu ayıp mı ya” diye konuştu.

 

Independent Türkçe, TV100

DAHA FAZLA HABER OKU