Dünya İslam Birliği'nden Afganistan'da barış konferansı

Suudi Arabistan’ın desteği ve himayesiyle gerçekleşen konferans, Afganistan’daki taraflar arasında uzlaşma ve ülkede barışı sağlamayı amaçlıyor

Fotoğraf: Şarku'l Avsat

Dünya İslâm Birliği (Rabıta) Mekke'de Afganistan ve Pakistan'dan üst düzey yetkilileri ve akademisyenleri bir araya getirecek “Afganistan'da Barış Bildirgesi” isimli konferansa ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Suudi Arabistan'ın desteği ve himayesiyle gerçekleşen konferans, Afganistan'daki taraflar arasında uzlaşma ve ülkede barışı sağlamayı amaçlıyor.

Suudi Arabistan Krallığı'nın İslam ümmetinin toplumsal dokusundaki tüm ihtilaf ve anlaşmazlıkların çözümünde Rabıta'ya duyduğu güven çerçevesinde toplanacak olan Konferansın çalışmaları, Müslümanların kıblesi olan Mekke-i Mükerreme'nin yakınların başlayacak.

Dünya İslâm Birliği (Rabıta) Genel Sekreteri Şeyh Muhammed bin Abdulkerim el-İsa'nın açılış oturumunu gerçekleştireceği konferansa Pakistan Din İşleri ve İnançlararası Uyum Bakanı Dr. Pir Nurulhak Kadri ve Afganistan Hac, Vakıflar ve Rehberlik Bakanı Şeyh Muhammed Kasım Halimi'nin yanı sıra her iki ülkeden kıdemli akademisyenler katılacak.

Konferansa ayrıca Pakistan'ın Riyad Büyükelçisi Bilal Ekber, Afganistan'ın Riyad Büyükelçisi Ahmed Cavid Mecdidi, Pakistan'ın Rabıta Daimi Temsilcisi Rıdvan Said Şeyh ile Afganistan'ın Temsilcisi Dr. Şefik Samim'im katılım sağlaması bekleniyor.

Bir grup akademisyenin de katılacağı konferansta İslam'da barış, hoşgörü, ılımlılık ve uzlaşmanın yanı sıra İslam'ın insan onurunu ve yaşamını sürdürme, İslami ilkeler ışığında barışı inşa etme, bölgesel barış ve güvenliğin önemi, bölgesel çatışmaların çözümü ve barış çabalarını desteklemede alimlerin rolü konuları masaya yatırılacak.

Konferansın sonunda ise Afganistan'da Barış Bildirgesi isimli kapanış açıklaması okunacak.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU