İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Beni takip etmesi mutlu ediyor, içten içe sempati duyduğunun farkındayım

AK Parti'nin grup toplantısında İBB yönetimini eleştiren videoları yayımlanasıyla ilgili konuşan İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan için, "Bundan mutluyum. Gerçekten sıkı bir takipçimiz olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Maltepe Orhangazi Şehir Parkı'nda bulunan Maltepe Sahil Spor Tesisi’ndeki yenileme çalışmaları sonrası düzenlenen açılış törenine katılarak açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün partisinin grup toplantısında İBB yönetimi eleştiren videoların yayımlanmasını yorumlayan İmamoğu, "Açıkçası; beni Sayın Cumhurbaşkanı’nın takip etmesi mutlu ediyor. İcraatlarımızı ve bizi takip etmeyi çok seviyor. Bundan da gerçekten çok mutlu oluyorum. Şunu da hissediyorum: İçten içe sempati duyduğunun da farkındayım. Bu sempatisini de çok beğeni ile karşılıyorum. Hatta bir hayranlık duygusunun oluştuğunu hissediyorum. Aklından çıkmıyor. Biraz da sanki imreniyor gibi. Yani imrenerek izlediğinin de farkındayım. Vardır ya; çok imrenirsen tırnaklarını yer gibi izlersin, sanki beni öyle izliyor Ankara’dan. Ne mutlu bana. Bundan mutluyum. Gerçekten sıkı bir takipçimiz olduğunu düşünüyorum" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Cumhurbaşkanımız bir düşünürse, bir gün İstanbul turunu onla yapmak isterim"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İBB'nin yaptığı projeleri anlatmak istediğini de belirten İmamoğlu şöyle devam etti:

Sayın Cumhurbaşkanımız bir düşünürse, bir gün İstanbul turunu onla yapmak isterim. Yani şu İstanbul’u bir gezdirmek, ona, bilmediği hatta bazen yanlış anlatılan icraatlarımızı bizzat yerinde anlatmak isterim. İlgisini lütfen kaybetmesin. İmrenerek izlemeye devam etsin. Bu yönüyle esas olarak hoşuma giden halkımızın bu sıkı takibi.

"Atılacak temelin kanalla ilgisi yok"

İmamoğlu, Kanal İstanbul projesi kapsamında 26 Haziran'da ilk köprünün temelinin atılacağı yönünde yapılan açıklamaya da değindi.

"Temel atma töreni diye bir şey yok" diyen İmamoğlu Şu anda yapılmak istenen; bir abur cubur işle, henüz izni alınmamış, doğru dürüst kurumlarla yazışma yapılmamış bir biçimde bir başlangıç yapılmaya çalışılıyor. Şu anda araştırma içinde olduğumuz, araziler üzerinde yapılan bazı uygunsuz ve hukuka uygun olmayan işlemlerin içerisinde bulunuyorlar. Yapılan ve söylenen temel atma işi, aslında bir yol yapımı. Kanal ile uzaktan yakında ilgisi yok" dedi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU