DEVA Parti'li Yeneroğlu: Devletin bekasının tehlikeye girdiği bir dönemden geçiyoruz

Sedat Peker'in iddialarıyla ilgili yorumlarda bulunan Yeneroğlu, "Tüm bu iddialar karşısında yargıyı baskı ve tehdit altında tutma düzeni kuran HSK'nın hareketsiz kalmasına öfkeliyiz" dedi

Fotoğraf: AA

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında  gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Organize suç örgütü liderliğinden aranan Sedat Peker'in iddialarına ilişkin konuşan Yeneroğlu, "bir mafya liderinin, parti yöneticileri ve bakanlar hakkındaki vahim iddiaları karşısında hareket edecek bir savcının dahi bulunmamasına öfkelendiklerini" söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bir Bölge İdare Mahkemesi Başkanı'nın, hakkındaki feci iddialar karşısında 'benden daha beterleri var' diye kendini diğer savcılar üzerinden temizlemeye çalışmasına öfkeliyiz. Tüm bu iddialar karşısında yargıyı baskı ve tehdit altında tutma düzeni kuran HSK'nın hareketsiz kalmasına öfkeliyiz. Devletin bekasının tehlikeye girdiği bir dönemden geçiyoruz." görüşünü savunan Yeneroğlu, hukukun ayaklar altına alındığını öne sürdü.

Yeneroğlu, "Bu çürümüşlükten hiç utanmıyorsunuz değil mi? Utansanız Osman Kavala'yı, Ahmet Altan'ı cezaevinde tutmazdınız. Utansanız paralel devlet yapısının devlet içerisinde örgütlenmesini sağlayanları göz ardı ederek, 15 Temmuz darbe girişiminden yüz binlerce kişiyi sorumlu tutarak bunların hayatını cehenneme çevirmezdiniz" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU