Kuzey Kore, Güney Kore'nin telefonlarına çıkmıyor

Kuzey Kore, iki ülke arasındaki diyaloğu artırmak için 2018'de kendi tarafında kurulan ortak irtibat bürosunu 16 Haziran 2020'de havaya uçurmuştu

Kuzey Kore geçen ay, füze menzilini sınırlayan ABD-Güney Kore anlaşmasının feshedilmesine tepki göstermişti (Reuters)

Güney Koreli yetkililerin geçen yıldan bu yana her gün Kuzey Koreli yetkilileri aradığı ancak cevap alamadığı ortaya çıktı.

Ülkenin resmi haber ajansı Yonhap'ın adı açıklanmayan Güney Kore Birleştirme Bakanlığı yetkilisine dayandırdığı habere göre Seul, her işgünü saat 09.00'da Pyongyang'la temasa geçmeye çalışıyor. Ancak bütün bu çağrılar cevapsız kalıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aktivistlerin Kuzey Kore'ye Pyongyang karşıtı broşürler göndermesinin ardından iki ülke arasında 2020'de gerilim yaşanmıştı. Kuzey Kore Haziran 2020'de, Güney Kore'yle bütün sınır ötesi iletişim hatlarını keseceğini bildirmişti.

Kuzey Kore, iki ülke arasındaki diyaloğu artırmak için 2018'de kendi tarafında kurulan ortak irtibat bürosunu 16 Haziran 2020'de havaya uçurmuştu.

Yonap, Güney Kore'deki irtibat bürosunun hala etkin olduğunu bildirdi.

Güney Kore Birleştirme Bakanlığı yetkilisi şöyle konuştu:

Kuzey Kore'nin yanıtı ne olursa olsun, her gün 09.00'da sinyal göndermeye devam ediyoruz. Kore'nin iki tarafı arasındaki iletişim kanallarının açık kalması gerektiğini düşünüyoruz.

 

Independent Türkçe, Yonhap, AA, DW Türkçe

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU