11 yıldır aradıkları kızları evlerine 500 metre mesafede bulundu

Genç kadın 18 yaşında kayıplara karışmıştı

Olay, Kerela eyaletine bağlı Palakkad şehrinde yaşandı (Unsplash)

Hindistan'da 18 yaşındayken ortadan kaybolan bir genç kadının, 11 yıl boyunca 500 metre ötede sevdiği kişinin evinde bir odada yaşadığı ortaya çıktı.

The Indian Express, Alinchuvattil Rahman adlı adamın ailesinin de durumdan habersiz olduğunu kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haberde Sajitha'nın Şubat 2010'da Ayalur köyündeki evinden çıkıp gittiği, ailesinin ve polisin bütün uğraşlarına rağmen bulunamadığı yazıldı.

Polis ekiplerinden Deepa Kumar, o dönem 24 yaşında olan Alinchuvattil'den hiç şüphelenmediklerini söyledi ve "İlişkilerini hiç kimse bilmiyordu" dedi.

Öte yandan Alinchuvattil'in üç ay önce ailesiyle tartışıp evi terk etmesi gidişatı değiştirdi. Zira 8 Haziran'da Alinchuvattil'in abisi Basheer Rahman, şans eseri kardeşini gördü ve onu takip etti. Bunun ardından Alinchuvattil'in, Sajitha'yla başka bir köyde yaşadığı ortaya çıktı.

Yapılan araştırma, Sajitha'nın üç ay öncesine kadar yıllarca Alinchuvattil'in odasında yaşadığını gösterdi.

Basheer, kardeşinin evde yaşarken odasını hep kilitlediğini, içeri kimsenin girmesine izin vermediğini ve çabuk agresifleştiği için ebeveynlerinin onu pek rahatsız etmediğini söyledi. Basheer sözlerine şöyle devam etti:

Bazen akli dengesi yerinde olmayan biri gibi davranıyor ve biri odasına girmeye çalışınca şiddete başvuruyordu. Yemeğini de odasına götürüyordu. Gün içinde herkes çalışıyordu. Böylece ev Alinchuvattil ve Sajitha'ya kalıyordu.

Polis memuru Kumar, farklı dinlere mensup ikilinin tepki görmekten korktukları için ilişkilerini gizli tuttuğunu söyledi ve şöyle bir ek yaptı:

Hikaye kulağa sıradışı geliyor. Ancak çifti Rahmanların evine götürdük ve bize Sajitha'nın 11 yıl boyunca tek bir odada gizlice nasıl yaşadığını anlattılar.

Yetkililer, Alinchuvattil’in Sajitha’ya yemek getirdiğini, genç kadının geceleri pencereden dışarı çıktığını ve zamanını küçük bir televizyonla ve bir kulaklıkla geçirdiğini söyledi.

Polis, genç kadının sevdiği kişiyle kalmak istediğini söylemesinin ardından çifti mahkemeye çıkardı. Görülen duruşmada, ikilinin birlikte yaşamasına izin verildi.

 

Independent Türkçe, The Indian Express, Khaleej Times, Times of India

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU