İBB Sözcüsü'nden AK Parti'ye: İstanbul'daki muhalefet partisinin resmi hesabını yöneten arkadaşlar…

İmamoğlu'nun, Erdoğan'a videolu yanıtını, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı değiştirdi. Bu videoya İBB Sözcüsü Ongun tepki gösterdi

Fotoğraf: Twitter

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında eleştirdiği İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir video ile bu eleştirilere yanıt verdi.

İmamoğlu Twitterdaki paylaşımında “Söz uçar icraat kalır” ifadesini kullanarak "Yaptığımız ileri biyolojik arıtma tesisleri, yapımı devam eden dev tesisler, 2017’de durdurduğunuz 10 metro inşaatını tekrar başlatmamız, istihdam ofisleri, en güçlü sosyal projeler, icraatlerimizin sadece bir kısmı... Gerisi videoda " dedi.

Bu paylaşıma AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın resmi hesabından yanıt geldi.

Söz konusu videoda bazı değişiklikler yapan AK Parti İstanbul paylaşıma, “Küçük bir düzeltme yaptık” notunu düştü.

İBB Sözcüsü: Tamam videomuzu değiştirdiniz de…

İBB Sözcüsü Murat Ongun’ndan ise AK Parti’nin videosuna karşılık geldi.

Ongun, “İstanbul’daki muhalefet partisinin resmi hesabını yöneten arkadaşlar. Tamam videomuzu değiştirdiniz de, filmde kullandığımız müziği de almışsınız. Yalnız telifi sizde değil! Yani dilimiz varmıyor ama... Napcaz şimdi?” diye yazdı.

Erdoğan ne demişti?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında şunları söylemişti:

Çevre ve tabiatımızın korunması bizim için ezelden uzanan bir davadır. Parti kürsülerinden yalan ve iftiralardan ibaret iddiaları, aksi yöndeki belgeler önlerine koyduğu halde çevrecilik olmaz. Ülkenin ve milletin hayrına her projeyi çevre bahanesiyle engellemeye çalışarak da çevrecilik yapılamaz. Çevrecilik üstlendikleri görevi yerine getiremeyenlerin daha önce başlanan işleri durdurmaları hiç değildir. Türkiye’yi 81 vilayetinde olduğu gibi İstanbul’u ve benzer sıkıntıların yaşandığı diğer şehirlerimizi bu tür insafsızlıklara terk etmedik, etmeyeceğiz. Müsilaj meselesi kalıcı çözüm getirmek için stratejik planımızı 3 ay içinde tamamlıyoruz. Meclis grubumuz bu konuda araştırma komisyonu korumak için gereken girişimleri başlattı. Gözbebeğimiz Marmara’yı ve İstanbul’u Silahtarağa’daki arıtma tesisinin yapımını törenle durduran arkadaşlar burası çok önemli, metroların inşaatını toprakla kapatan, Küçükçekmece’nin derelerini bakterilere teslim eden, Beykoz’daki ve Şile’deki dereleri, arıtma tesislerini işletemeyerek kire pise bulayan, pek çok yerde çöp toplamaktan bile aciz olan, her yerinden basiretsizlik akan zihniyetin keyfine bu ülkeyi terk edemeyiz. Partisine bakmaksızın işine yapamayan kurumların eksikliklerini kapatmak milletimize karşı sorumluluğumuzun gereği olarak bize düşüyorsa onun da gereğini yerine getirmekten çekinmeyeceğiz. Bu çerçevede iklim dostu şehircilik anlayışının örneği, cumhuriyet tarihimizin en büyük projelerinden biri olan Kanal İstanbul’un inşasına da başlıyoruz. Planlama sahasının yarıdan fazlası yeşil alanlardan oluşan, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla ekolojik koridorlara ev sahipliği yapacak bu proje İstanbul’un ve ülkemizin iftiharı olacaktır. Kanal İstanbul’u depremi tetikleyeceğinden, susuzluğa yol açacağına kadar nice zırvayla engellemeye çalışanlar  bu şehre karşı önce asgari görevlerini yerine getirsinler. Ondan sonra bizim projelerimize laf etsinler. Ülkemizin her köşesinde tarihe geçecek çevre yatırımları gerçekleştiriyoruz. Salda Gölü projesi bunlardan biridir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU