Çavuşoğlu: ABD'nin birçok alanda bizimle işbirliği yapma arzusunda olduğunu görüyoruz

Bakan Çavuşoğlu, ABD'nin sadece Libya ve Suriye meselesinde değil birçok alanda Türkiye ile işbirliği yapma arzusunda olduğunu gördüklerini ifade etti

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD'nin Sadece Libya ve Suriye meselesinde değil Akdeniz'den Karadeniz'e ve Kafkasya'ya kadar birçok alanda bizimle işbirliği yapma arzusunda olduğunu görüyoruz" dedi.

Çavuşoğlu, TRT Haber özel yayınında açıklamalarda bulundu.

“Suriye konusunda ABD bizimle daha iyi çalışmak istiyor” diyen Çavuşoğlu, “Libya ile daha yakından ilgileniyorlar. Bir önceki yönetimin bizim bölgemize yönelik ilgisi azdı. Yeni yönetimin var. Bizimle iş birliği arzusunda olduklarını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un kendilerini arayarak bir hava savunma sistemini göndereceğini söylediğini aktaran Çavuşoğlu, “Daha sonra ilişkilerimizde gerginlik olunca bu kararından vazgeçtiler. ABD bize patriot konusunda bize garanti vermiyorsa diğer ülkelerden de alabiliriz. İlla Patriot olması şart değil. ABD, Patriot konusunda garanti vermiyorsa diğer müttefiklerimizden de biz pekala hava savunma sistemi alabiliriz” diye konuştu.

“İsrail saldırgan politikadan vazgeçmeli”

“Hükümet kurma işi İsrail'in tamamen iç işi. Bu konuda yorum yapmak bizim işimiz değil. İlk defa koalisyonda bir Arap Partisi de yer alacak gibi gözüküyor. Burada kimin hükümet kurduğu değil İsrai'deki yönetimden bizim ve uluslararası toplumun beklentileri var” diyen Dışişleri Bakanı, “Bunları nasıl karşılayacaklar?” diye sorarak şöyle devam etti:

Bunların karşılanması için saldırgan politikadan vazgeçmeleri gerekiyor. İşgalci politikadan vazgeçmeleri gerekiyor. Gerek Gazze'de gerek ise Kudüs'te bir taraftan topraklarını elllerinden alırken bir taraftan da zalimce saldırıyorlar. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU