Loki'nin Marvel Sinematik Evreni'ndeki 10 sıradışı gücü

Buz Devi kökenleri, karakteri benzersiz hale getiriyor

Loki dizisi eleştirmenlerden olumlu not aldı (Disney+)

Marvel Sinematik Evreni'nde (MSE) Tom Hiddleston'ın hayat verdiği Loki'ye odaklanan yeni dizi, gözleri bu karaktere çevirdi.

Disney+'da yayımlanmaya başlayan dizide, Loki'nin Avengers: Endgame'de Tesseract'la (kendisine sahip kişiye güç veren kozmik bir küp) kaybolan alternatif bir versiyonu keşfediliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Time Variance Authority (Zaman Değişikliği Otoritesi) Loki'yi yakalıyor. Bu kuruluş, zaman yolculuğunun mümkün olduğu evrende zamanı kontrol etmek ve herkesin zaman akışının bütünlüğünü korumaktan sorumlu.

Peki benzersiz bir geçmişe ve sıradışı bir biyolojiye sahip Loki'nin güçleri neler? Screen Rant, karakterin MSE'deki güçlerini derledi:

Buz Devi fizyolojisi

Bir Buz Devi olan Loki, doğuştan gelen bir sağlamlığa sahip. Asgardlların düşmanlarından gelen kökeni, onu epey dayanıklı ve çevik bir yapıya büründürüyor.

 

Thor-Loki-in-Frost-Giant-Form.jpg
(Marvel)​​​​​​​​​​​​​

 

Soğuğa dayanıklılık

Loki'nin Buz Devleri'nden aldığı bir diğer miras da soğuğa karşı bağışıklık. Karakter, herhangi bir kişiyi anında buza çevirebilecek kadar son derece düşük olan sıcaklıklardan etkilenmiyor.

Kuvvet

Marvel evrenindeki en etkili sihirbazlardan biri olan Loki, gücüyle de dikakt çekiyor. Kardeşi Thor gibi tanrısal yetenekleri olmasa da fiziksel gücü, onu pek çok tehdide karşı sağlam durmasını sağladı.

Uzun bir yaşam

Seyircilerin Avengers: Infinity War'da da öğrendiği üzere Loki ölümsüz değil. Ancak Loki'nin hayatının, insanlığın binlerce yıl öncesine dayandığı görülmüştü. Ayrıca, pek çok yaralanmadan çok çabuk şekilde iyileşmesini sağlayan bir gücü de var.

İllüzyon

Büyücü Loki'nin, sihir yapmayı çocukken öğrendi ve illüzyonda ustalaştı. Bu kabiliyetiyle düşmanlarını aldatarak pek çok kez kendisine avantaj sağladı.

 

loki-illusions-Cropped.jpg
(Marvel)

 

Görünmezlik

Loki, kendini görünmez yapabiliyor. Karakter bu konuda o kadar iyi ki, “bifrost” köprüsünün her şeyi gören koruyucusu Heimdall'ı alt ederek kendisini ve birkaç Buz Devini Asgard'da saklamayı başardı.

Psişik Manipülasyon

Loki'nin görünmezlik becerisi, herhangi bir ışık veya madde aldatmacasına değil zihin manipülasyonuna dayanıyor. Bu, başkalarının zihnini ele geçirmeyi de sağlıyor.

Şekil değiştirme

Loki, diğer kişilerin görünüşüne bürünebiliyor. Örneğin seyircilerin karşısına Odin ve Kaptan Amerika olarak çıktı.

 

Thor-Ragnarok-Thor-Odin-Loki.jpg
(Marvel)​​​​​​

 

Hız

Loki, gücünün yanı sıra hızıyla da dikkat çekiyor. Karakter bunu kabiliyetini, Hawkeye'ın kendisine attığı son derece hızlı oku yakalayarak kanıtladı.

Telekinezi

Loki, telekinezi gücünü pek sık kullanmasa da buna başvurduğunda yıkıcı olabiliyor. Asgard'daki bir hücrede tutulurken, annesi Frigga'nın ölümünü öğrendiğinde tek bir kasını hareket ettirmeden bütün eşyaları telekinezi gücüyle yok etti.

 

Loki-Prison-Thor-Dark-World.jpg
(Marvel)​​​​​​​​​​​​​

 

Loki'nin, bugün (9 Haziran) hayranlarıyla buluşan dizide hangi güçlerini sergileyeceğini zaman gösterecek.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU