Ahmet Şık'ın avukatlarından Bahçeli hakkında suç duyurusu: Hedef gösterildi ve ölümle tehdit edildi

Savcılığa yapılan başvuruda Bahçeli'nin Şık'ı hedef gösterdiği konuşmasının ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği belirtildi

Fotoğraf: AA

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık, grup toplantısında kendisiyle ilgili kullandığı ifadelerden dolayı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulundu.

Duvar'da yer alan habere göre, Bahçeli aleyhine, İstanbul Anadolu Adliyesi aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen şikayet dilekçesinde Şık'ın avukatları Fikret İlkiz, Can Atalay ve Tora Pekin, Bahçeli hakkında kamu davası açılmasını talep etti. 

Savcılığa yapılan başvuruda Bahçeli'nin Şık'ı hedef gösterdiği konuşmasının ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğinin altı çizildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Ölümle tehdit edildi"

Savcılığa sunulan şikayet dilekçesinde Bahçeli'nin 8 Haziran 2021'deki partisinin grup toplantısında Ahmet Şık için sarf edilen sözlerin tahkir edici, hakaret içeren, sövgü dolu ve kamuoyu nezdinde düşmanlık yaratan sözler olduğu ayrıca bu sözlerin Şık'ın açıkça hedef gösterildiği ve ölümle tehdit edildiği vurgulandı.

Bahçeli'nin daha önce yaptığı konuşmalar sonrası birçok gazetecinin hedef gösterildiği ve saldırıya uğradığı belirtilen şikayet dilekçesinde Bahçeli'nin bu sözlerinin ifade özgürlüğü kapsamında nitelendirilmeyeceğinin de altı çizildi.

Dilekçede şöyle devam edildi:

Şüphelinin benzer açıklamalarının daha önce eylemli saldırılar ürettiği olgusal bir gerçekliktir ve müvekkile yönelik sözleri de müvekkilin canına kastetmek isteyen kişileri kışkırtacak, harekete geçirecek nitelikte. Bu nedenle şüphelinin sözlerinin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi mümkün değil.

Yapılan suç duyurusunda ayrıca, Bahçeli'nin kamuoyuna açıkça çağrı yaptığı ve Şık'ın televizyonlarda, Meclis'te, sosyal medyada hedef gösterildiği belirtildi. 

Bu durumun kişinin onur, şeref ve saygınlığına saldırı niteliğinde olduğunu ifade eden avukatlar, müvekkilleri Şık'ın can güvenliğinin tehlikeye atıldığını söyledi.

Ne olmuştu?

Bahçeli, Şık'ın katıldığı bir programda "Bu devlet katil, bu devleti yıkmamız gerekiyor, evet Türkiye Cumhuriyeti devleti bir katil devlettir" şeklindeki ifadelerine tepki göstererek, "Türkiye katil olsaydı bulunduğu yer mezarlık olurdu" demişti.

 

Independent Türkçe, Duvar
 

DAHA FAZLA HABER OKU