Rize-İkizdereli Ayşe Albayrak: Mehmet Cengiz gitsin o taşları kendi köyünden alsın

İYİ Parti grup toplantısında kürsüye çıkan Rize-İkizdereli Ayşe Albayrak, “Bu devlet sadece Cengiz Mehmet'in devleti midir?” diye sordu

İYİ Parti grup toplantısında Genel Başkan Meral Akşener, kürsüyü bu kez Rize-İkizdereli Ayşe Albayrak’a bıraktı. İkizdere’de yaşananları anlatan Albayrak’ın konuşması sık sık milletvekillerinin alkışları ile kesildi.

İkizdere’de tek ağaç kalana kadar mücadelelerinin süreceğini söyleyen Albayrak şunları söyledi:

Bizim derelerimizin balıklarını yok ettiler. Kapımıza çıkmaya bile müsaade vermiyorlar. Çayımızı götürdük kapımızın önüne serdik, adam getirdi kamyonu çayların içine çekti. Nedir adı, Cengiz midir nedir, onun kamyonlarından, adını unutuyorum, adı batsın inşallah.

Benim atalarım, dedelerim, nerelerim oraları çok zor şartlarda aldı. Biz sırtımızda toprak taşıdık oraları arazi ettik. Şimdi geldin sen, ben braları Mehmet Cengiz’e vereceğim o zengin olacak.  O Mehmet Cengiz’in köyü yok mudur? Kendi köyünde o taşlar var, gitsin oradan alsın. Nereye gideceğiz biz?

İkizdere’deki çalışmanın doğaya nasıl zarar verdiğini anlatan Albayrak, “Devlet bize madalya vermezi lazım ki biz o ağaçları bekliyoruz diye” dedi.   

“O kadar yerden doymadınız Eşkencedere'den mi doyacaksınız? Bize bu kadar yaş döktürmenin ne anlamı var? Kefenin cebi yoktur...Bizim yaşamaya hakkımız yok mudur? Bu devlet sadece Cengiz Mehmet'in devleti midir?” diye soran Albayrak kendilerine bu işkenceleri yapanlara hakkını etmeyeceğini söyledi.

Küçük gelin bizi ziyaret etti” diyerek Meral Akşaner’e teşekkür eden Albayrak, Emine Erdoğan’ı da köyüne davet etti.   

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU