Kurtulmuş, "Nişantaşı'ndaki kadın akademisyene yönelik saldırıyı" kınadı: Bu zorbalara, hukukun gerekeni en sert şekilde yapacağına inanıyorum

Kurtulmuş paylaşımında, "Herkes, toplumu ayrıştıran her türlü saldırının, kadına karşı şiddetin karşısında, sevginin, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin yanında olmalıdır" dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İstanbul Nişantaşı'nda bir kadın akademisyene yönelik saldırıyı kınadı. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kurtulmuş, saldırıyı kınadığını belirtti.

Kurtulmuş açıklamasında şunları kaydetti:

Nişantaşı'nda bir parkta başörtülü olduğu için genç bir akademisyene karşı yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Herkes, toplumu ayrıştıran her türlü saldırının, kadına karşı şiddetin karşısında, sevginin, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin yanında olmalıdır.  Bu tür  zorbalara karşı hukukun gerekeni en sert ve seri şekilde yapacağına inanıyorum.

Ne olmuştu?

İstanbul Niştantaşı'nda Öğretim görevlisi Neşe Nur Akkaya ve kız arkadaşı Nişantaşı'ndaki Mıstık Park'ta sohbet ediyordu.

İddiaya göre, Eray Çakın, Akkaya'yı bakışlarıyla rahatsız etti. Ardından Akkaya'nın başörtüsünü kastederek "Burada ne işiniz var, siz ve sizin gibileri istemiyoruz" dedi. Akkaya'nın "rahatsız oluyorsan sen gidip başka bir yerde oturabilirsin" cevabı üzerine sinirlenen Eray Çakın, elindeki şişeyle Akkaya'nın kafasına vurdu.

Saldırıya vatandaşlar müdahale ederken, durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi.

Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan Neşe Nur Akkaya darp raporu aldı. Daha sonra kendisine saldıran Eray Çakın'dan şikayetçi oldu.

Gözaltına alınan Eray Çakın, Neşe Nur Akkaya'ya saldırdığını ve nefret söylemlerinde bulunduğunu itiraf etti. Arkadaşları ve diğer görgü tanıkları da saldırıya şahit olduklarını söyledi. Eray Çakın, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU