Köpeğini kurtarmak için Pokémon kartlarını satan çocuğa binlerce dolar bağış

Bryson Kliemann "Bruce hastalanmıştı ve benim yardımıma ihtiyacı vardı" dedi

Bryson Kliemann, mayısta melez labrador yavrusu Bruce'un parvo adlı bulaşıcı bir virüse yakalandığını öğrenince çok sevdiği koleksiyonunu satmayı planladı (WCYB)

ABD'de hayırseverler, Virginia'daki bir kasabada köpeğinin hayatını kurtarmak için çok sevdiği Pokémon kart koleksiyonunu satmaya çalışan 8 yaşındaki çocuğa binlerce dolar bağışladı.

WCYB'nin bildirdiğine göre Bryson Kliemann, melez labrador yavrusu Bruce'un parvo adlı bulaşıcı bir virüse yakalandığını öğrendikten sonra mayıs ayında çok sevdiği koleksiyonunu satmayı planladı.

Hastalığın tedavisinin 500 doları (yaklaşık 4 bin 400 TL) aşan toplam maliyeti Bryson'ın ebeveynlerinin karşılayamayacağı kadar yüksekti ve bu, onu tüylü arkadaşını kurtarmak için kendi planını yapmaya teşvik etti.

Bryson'ın annesi Kimberly Woodruff, The Washington Post'a şunları söyledi:

Gelirimiz çok kısıtlı.

Başımıza gelene kadar bunun ne kadar pahalı olabileceğini gerçekten fark etmemiştim.

Annesinin çocuğa parayı bir şekilde bulacaklarına dair güvence vermesine rağmen Bryson yardım etmeye istekliydi ve para toplamak için okuldan sonra kartlarını masaya dizip satışa çıkardı.

Bryson gazeteye şöyle konuştu:

Bruce hastalanmıştı ve yardımıma ihtiyacı vardı.

Aşırı üzüldüm. En iyi arkadaşımı kaybetmek istemedim.

Woodruff, oğlunun çabaları hakkında farkındalık yaratmak adına fotoğrafı yerel bir Facebook grubunda paylaştığını ve gönderinin hızla viral olduğunu söyledi.

Satış yapılan iki öğleden sonranın ardından Bryson, 400 dolar (yaklaşık 3 bin 500 TL) topladı ve annesi "birçok kişi onları satın almıyordu bile" dedi.

Pek çok kişi kibarca bağışta bulunurken başkalarıysa 8 yaşındaki çocuğa koleksiyonuna eklemesi için daha fazla kart verdi.

Woodruff "Bazı kartlarını sattı fakat daha koleksiyonunda bir azalma olduğunu fark etmeden ona çok daha fazlasını vermişlerdi" diye anlattı. 

Olağanüstüydü.

Oğlunun çabaları daha fazla ilgi gördükçe Woodruff, veteriner masraflarının karşılanmasını sağlamak adına 800 dolar (yaklaşık 7 bin TL) toplama hedefiyle bir GoFundMe sayfası kurdu. Sayfa şimdiye kadar 9 bin dolardan (yaklaşık 78 bin TL) fazla bağış aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

WCYB ayrıca Washington'da, Bellevue'deki Pokémon çalışanlarının Bryson'ın yürekleri ısıtan çabasından haberdar olduğunu ve ona nadir bulunan Pokémon koleksiyon kartlarından oluşan bir deste gönderdiğini bildirdi.

Woodruff ailenin yavru köpeğin tedavi görmesi için yeterli para topladığını ve şimdi Bruce'un "köpek yavrusu haline geri döndüğünü" söyledi.

WCYB'ye konuşan Woodruff "Hâlâ aşı randevuları var ama harika gidiyor, inanılmaz" dedi.

Bryson ise The Post'a "Aşırı mutluyum" diye konuştu.

Woodruff toplanan fazla paranın veterinerlik ücretlerini karşılayamayan diğer ailelerin tıbbi masraflarının karşılanmasını sağlamak için kullanılacağını açıkladı.

Halihazırda paranın bir kısmını yerel bir hayvan barınağına bağışladığını söyledi.

Anne, "8 yaşındaki oğlumun küçük bir toplulukta yaptığı bir şeyin bu kadar etki yaratacağı milyon yıl düşünsem asla aklıma gelmezdi" dedi ve "Gerçekten inanılmazdı" diye ekledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU