Sedat Peker'in iddialarının ardından Soylu'nun kurucusu olduğu Engin Sigorta'dan açıklama: Gelir tablosu paylaştılar

Şirketten yapılan açıklamada söz konusu iddialar hakkında suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi

Fotoğraf: AA

Soylu'nun kurucusu olduğu Engin Sigorta'dan açıklama

Suç örgütü lideri Sedat Peker yayımladığı bir videoda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sigorta şirketine dair iddialarda bulunmuştu.

Peker, Soylu'nun AK Parti'ye geçmesinin ardından şirketin çok hızlı büyüdüğünü iddia etmiş, "Şirketin yüzde 5 bin 700 büyümüş. 57 kat büyümüş" ifadelerini kullamıştı.

Söz konusu iddiaların ardından Engin Sigorta'dan açıklama geldi.

Açıklamada "Bazı büyük holdinglerle ve Türk Hava Yolları ile iş yaptığı" iddialarına ilişkin açıklamanın daha önce kamuoyu ile paylaşıldığı hatırlatıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklama şu ifadelerle devam etti:

Bu açıklamaya rağmen, 1996 yılından bu yana Gaziosmanpaşa'da faaliyet gösteren acentemizin, birtakım gündemlerin içine ısrarla çekilmek istendiğini, temelsiz ve hiçbir sağlıklı veriye dayanmayan birtakım iftiraların tekrar gündeme getirildiğini, üzülerek görmekteyiz.  Bu itibarla, geçtiğimiz günlerde bir basın yayın kuruluşu tarafından şirket kârlılığımız hakkında ortaya atılan ve ana muhalefet partisi Grup Başkan Vekili tarafından da gelişigüzel dile getirilen "Süleyman Soylu Ak Parti'ye girdiğinden beri 57 kat büyüdü" şeklindeki temelsiz iddiaya da belgeler ve doğru hesaplamalarla cevap vermek zarureti doğmuştur. Sigorta acentelerinin,  ana şirket adına düzenledikleri poliçelerden elde ettikleri komisyon gelirleri haricinde herhangi bir gelirleri yoktur Acentenin kârlılığı da komisyon gelirlerinden tüm giderlerin düşülmesiyle hesaplanır.  Şirketimizin bahse konu dönemlerde elde ettiği komisyon gelirleri, giderleri düşülmemiş haliyle, TL cinsinden aşağıdaki tabloda verilmiş, ilgili yılların ortalama dolar kuru ve yine o yılın komisyon gelirinin dolar cinsinden tutarı, aynı tabloda paylaşılmıştır. (veriler, ana şirketlerin dijital sistemleri üzerinden otomatik olarak çekilmektedir) 

 

"Suç duyurusunda bulunacağız"

Dile getirilen iddiların gerçekdışı olduğunun tablodan anlaşıldığı belirtilen açıklamada, "halihazırda ülkemizde dolar kuru 8.6 seviyesinde olup, 2020 geliri, bugünkü kur üzerinden hesaplanırsa 683 bin 651 dolar olduğu görülmektedir. Ortaya atılan iddialara kaynaklık eden haberdeki değerlendirme ise esasen 1996 yılındaki şirket kuruluşu sırasında, ticaretle uğraşan herkesin bildiği mali bir zorunluluk olarak bildirilen şirket kuruluş sermayesi üzerinden yapılmış olup, yine o değerlendirmenin de gerçekçi bir yanı yoktur. Öte yandan; aynı mahfillerce gündeme getirilen "esigortan.net" adlı bir şirketin kurulması ile ilgili olarak da halihazırda ticari herhangi bir faaliyet veya etkinlik sözkonusu değildir. Atılan ve atılacak olan bu tür iftiralara karşı acentemiz, gerekli açıklamaları kamuoyu ile paylaşacak ve suç duyurularında bulunup yasal haklarını kullanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri kullanıldı.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU