New York'taki "yeniden doğuş" konserinde "popüler müziğin 8 ikonik ismi" sahne alacak

"Dev konserin de bir parçası olduğu Yeniden Buluşma Haftası, New York'ta daha önce gördüğünüz hiçbir şeye benzemeyecek"

Bill de Blasio, konserde New Yorklu sanatçıların ağır basmasını istediğini söyledi (AFP)

ABD'nin New York şehri, Kovid-19 pandemisinin ardından "yeniden doğuşunu" kutlamak için ağustosta büyük bir konser düzenlemeyi planlıyor.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio 7 Haziran'da yaptığı açıklamada, dünyaca ünlü Central Park'ta yapılması düşünülen konserin "Yeniden Buluşma Haftası"nın bir parçası olacağını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Etkinliğin, "New York'un yeniden doğuşunu kutlamak için harika, unutulmaz ve hayatta bir kez yaşanabilecek bir haftanın zirvesi" olacağını ifade eden de Blasio, sözlerini şöyle sürdürdü:

Konserde harika bir sanatçı kadrosu olacak. Yeniden Buluşma Haftası, New York'ta daha önce gördüğünüz hiçbir şeye benzemeyecek.

The New York Times, konser için 21 Ağustos'un düşünüldüğünü bildirse de kesin tarih belli değil.

Etkinliğin ayrıntıları da gizemini koruyor. Ancak de Blasio, etkinliklere yıldız isimleri çıkartmasıyla bilinen yapımcı Clive Davis'le anlaştı.

Davis, dünya çapında yayımlanacak üç saatlik etkinlikte 8 "ikonik" yıldızın olmasını umduğunu söyledi. Başarılı isim, toplamda 60 bin seyircinin olacağı konserde çoğu biletin ücretsiz dağıtılacağını ve VIP bölümünün olacağını ifade etti.

Öte yandan New York Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, konserde aşılanmış ve aşılanmamıış kişilerin ayrı bölümlere alınacağı ve biletlerin yaklaşık yüzde 70'nin aşılanmış seyircilere dağıtılacağı kaydedildi.

Veriler, New York'un yetişkin nüfusunun yüzde 63'ünden fazlasının en az bir doz aşı yaptırdığını gösteriyor.

Şehirde geçen yılın mart ayı itibarıyla başlatılan kısıtlamaların çoğu, mayıs ayı ortalarından itibaren kaldırılmıştı. Vali Andrew Cuomo pazartesi günü yaptığı açıklamada, aşılamada yüzde 70 oranına ulaşıldığında kalan kısıtlamaların bir kısmının iptal edileceğini bildirdi.

 

Independent Türkçe, AFP, The New York Times, Amerika'nın Sesi

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU