Marvel efsanesi Stan Lee'nin DC'yi trollediğini söylediği röportaj ortaya çıktı

Lee söz konusu röportajda DC'nin yaklaşımını "sıkıcı" bulduğunu belirtiyor

Stan Lee 12 Kasım 2018'de hayatını kaybetmişti (Reuters)

Örümcek Adam, Iron Man, X-Men, Thor, Hulk gibi pek çok süper kahramanın yaratıcısı Stan Lee'nin DC Comics'i trollediklerini söylediği eski bir röportaj ortaya çıktı.

Screen Rant'ten Liam McGuire'ın gündeme getirdiği röportajda Marvel'ın efsane ismi 1970'lerin sonlarında kendi çizgi romanlarının birkaç kapağını değiştirerek DC'yi kasıtlı olarak trollediklerini söyledi. DC'nin taklit etmeye çalıştığı değişiklikler Marvel'ın daha fazla çizgi roman satmasını sağlamış. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu röportajda Marvel'ın genel yayın yönetmemine DC Comics'le rekabeti soruluyor. Lee tereddüt etmeyerek "Tanrı onların masum kalplerini korusun" dedikten sonra onlardan daha fazla çizgi roman satmaya başlamaları sayesinde "DC'yle eğlendiklerini" söylüyor.

Lee, DC'nin başarılarını taklit etmek için Marvel kapaklarını incelediğini belirtiyor. DC'nin, Marvel'ın kapaklarında kırmızı rengini kullandığını fark etmesinin ardından bunu taklit etmeye başladığını söylüyor. Ayrıca DC'nin tıpkı kendileri gibi kapaklara diyalog eklediğini ifade ediyor.

DC'nin hamlesinin ardından Lee, Marvel'ın kapaklardaki kırmızıları ve diyalogları çıkardığını ve çizgi romanların o haliyle de DC'den daha çok sattığını söylüyor. Çizgi roman efsanesi bunun DC'yi "çılgına" çevirdiğini belirtiyor.

 

ap.jpg
Bugün sevilen pek çok süper kahramanın altında Lee'nin imzası bulunuyor (AP)

 

Marvel'ın biraz daha ciddi çalıştığını ve bir miktar daha fazla mizah anlayışı olduğunu söyleyen Lee, DC'nin yaklaşımını "sıkıcı" diye niteliyor. Marvel efsanesine göre okurlar "tuhaf ya da komik" şeyleri daha çok seviyor.

DC ve Marvel arasındaki rekabet çok uzun zamandır sürüyor. Lee'nin 1970'lerdeki iki çizgi roman devi arasındaki çekişmeyi betimlemesine benzer biçimde bugün de Marvel Sinematik Evreni, DC Evreni'nin bir adım önünde görünüyor. 

DC filmleri de süper kahraman takipçilerinin her zaman radarında olsa da Avengers serisinin Marvel'a epey avantaj sağladığı anlaşılıyor. Avengers: Endgame 2019'da vizyona girdiğinde tarihi bir gişe başarısı elde etmişti. 

İki yıl önce Avengers: Endgame'in yönetmenleri Anthony ve Joe Russo'nun Marvel ve DC arasındaki rekabeti belgesel serisi olarak izleyicilerle buluşmaya hazırlandığı belirtilmişti

 

Independent Türkçe, Screen Rant, Deadline

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU