Bülent Turan'dan "Sedat Peker'in iddiaları Meclis'te araştırılsın" çağrısına yanıt: Mafya ile AK Parti en son bir araya gelecek iki kavram

"Muhalefetle ihanet arasında çok ince bir çizgi var. Siyasi kavga, polemik yapılır. Ama bir mafya liderinin Meclis'i, tüm basını esir almasını isyan ederek karşılıyorum"

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, muhalefetin, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarının Meclis’te araştırılması talebine ilişkin olarak, "Biz bu oyunlara gelmeyeceğiz. Hatalarımız varsa temizleriz, gereğini yaparız kaldı ki mafya ile AK Parti en son bir araya gelecek iki kavramdır" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Turan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bu hafta Genel Kurulda İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerinin yapılacağını anımsattı.

Marmara Denizi'ndeki müsilaj sorununa çözüm üretilmesi, oluşan kirliliğin önlenmesine yönelik "Marmara Denizi’ndeki Müsilaj Sorununu Araştırma Komisyonu" kurulmasına dair hazırlanan önergenin görüşülmesinin planlandığını belirten Turan, "Araştırma Komisyonumuzun, tüm partilerimizle değerlendirip, yarın Meclis'e verilmesini, perşembe günü de görüşmenin yapılmasını hedefliyoruz" bilgisini paylaştı.

"Geçen hafta verdiği önergede, oylamada sadece 8 CHP vekili vardı"

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, açıklamalarının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"Muhalefet partilerinin tartışılacak konulara ilişkin önergeleri, AK Parti tarafından reddediliyor" iddiasıyla ilgili değerlendirmesi sorulan Turan, "Reel hayattan kopuk bizim hakkımızda iddialar görüyoruz. Her gün basında benzer haberler görüyoruz" dedi.

Partilerin söz almak için önerge verdiklerini anlatan Turan, geçen hafta Marmara Denizi'ndeki sorunla ilgili verilen önergnin olamasında sadece 8 CHP'li vekilin katıldığını belirterek, "Bir tweet atarak, 'Biz önerge verdik onlar reddetti' demenin hiçbir siyasi karşılığı olmadığı kanaatindeyim" yorumunu yaptı.

"AK Partinin hatası varsa bunun gereğini yapmak durumundadır"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in "organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker'in iddialarına ilişkin Mecliste bir araştırma komisyonu kurulması" önerisinin sorulması üzerine Turan, "Meclis, kendi gündemine hakim olan, ne yaptığını bilen, milletin beklentilerini yasal zemin içerisinde değerlendiren çok önemli bir kurum. Biz, Meclisimizi, mafya liderlerinin, Twitter köşelerinin, kahvehane ağzının gündemiyle değerlendirmeyiz. Toplumun tüm dertleri bizim derdimiz, tüm merakları bizim merakımız. Yanlış yapan, hatalı davranan, hele ki bizim partimizde varsa, bunu ayıklamak, temizlemek bizim görevimiz. AK Partinin hatası varsa, bireysel olarak, bunun gereğini AK Parti yapmak durumundadır, yaparız. Ama Meclisimizi, devletimizin kurumlarını sadece bir adamın konuşmalarından yola çıkarak belirlemenin doğru olmadığı kanaatindeyim. Muhalefet, mafya babası iddiasındaki kişinin argümanlarını alıp taşımak değildir. Muhalefet, dedikodunun, iftiranın, hakaretin karşılık bulacağı bir yer değildir" yanıtını verdi.

CHP Grup Toplantısında sahte tapelerin sergilendiğini söyleyen Turan, "Ana muhalefet partisinin, iktidara en yakın partinin düştüğü hal, FETÖ'nün sözcülüğüydü. Şimdi de geldikleri yer, bir mafya babası diye adlandırılan kişinin kasetlerinden başka gündemi olmaması vahim tabloyu ortaya koyuyor. Siz, muhalefet olsanız, siyasetin hakkını verseniz bu hale düşmezsiniz" dedi.

"Yarın da Sedat Peker'in kasetini izletsinler"

Yarın CHP'nin TBMM'de grup toplantısı olduğuna işaret eden Turan, "Utanmasınlar, alışık nasıl olsa. Yarın da Sedat Peker'in kasetini izletsinler, kendi gruplarında. Bunu yapmadılar mı? FETÖ söyledi, bunlar izletti. Şimdi de Sedat Peker söylesin, onlar izletsin. Ama 75 yıldan beri oylarının neden artmadığını sorarsanız, en büyük gerekçe işte budur. Toplumun dertleri değil, dedikodunun merkezi olmaları" ifadelerini kullandı.

Savcıların konuya ilişkin gereğini yaptığını belirten Turan, "Biz, Meclisimizi planlanmış, kurgulanmış yapıların sözcüsü haline getirmeyeceğiz" dedi.

Bir yanlışın kapatılmasını isteyen insanlar olmadıklarını vurgulayan Turan, Meclis'i, yanlış politikalara alet etmeyeceklerini söyledi.

"Mafya ile AK Parti en son bir araya gelecek iki kavramdır"

Bir kişinin ne söylediği kadar nerede söylediğinin de önemli olduğunu söyleyen Turan, "İlgili kişi nerede konuşuyor? Türkiye düşmanlığıyla bilinen bir ülkenin içerisinde bir otelde konuşuyor. Otel değiştiriyor, güvenlik gerekçesiyle. Değiştirdiği tüm oteller aynı patronun otelleri. Onun için diyorum; Ne söylediğinden öte nerede söylediği kıymetlidir. Biz, bu oyunlara gelmeyeceğiz. Hatalarımız varsa temizleriz, gereğini yaparız. Kaldı ki mafya ile AK Parti en son bir araya gelecek iki kavramdır" diye konuştu.

"Muhalefetle ihanet arasında çok ince bir çizgi var"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'e Sedat Peker'in yaptığı mitinglerin sorulması üzerine 2015 yılında düzenlediği basın toplantısında, "Bizim genel prensibimiz bellidir. Kişiler kim olursa olsun, birtakım organizasyonlar varsa bunlara karşı çıkarız. Bunların AK Parti ile hiçbir ilgisi yok" dediğini anlatan Turan, AK Partinin 2015 yılında Sedat Peker'in adımlarına resmi olarak "hayır" dediğini söyledi.

"O yıllarda Sedat Peker'in söylemiş olduğu önemli siyasi argümanlara hiç haber değeri vermeyen basının bugün çok kıymetli muteber adammış gibi yaklaşmasını doğru bulmuyorum" diyen Turan, Sedat Peker'in bir kaç yıl önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Eğer ben mafyaysam, parti yöneticilerinize, vekillerinize sormanız gerekmez mi, bir mafyaya neden ziyarete geldiniz?" diye sorduğunu hatırlattı.

"Gürsel Tekin'e, Meral Akşener'e, Kemal Kılıçdaroğlu'na ilişkin iddialarına ilişkin niye komisyon kurmadık?"

Turan, Gürsel Tekin'e "oğlunu bana gönderdin" dediğinde, bunu görmeyen basının, bugün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile ilgili iddiaları vazgeçilmez hale getirmeye çalıştığını dile getirdi.

Sedat Peker'in, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e "Benimle kulaktan kulağa ne konuştun?" diye sorduğunu anımsatan Turan, "Niye bunu haber yapmadınız? Bu, o zaman muteber değildi, şimdi muteber. Bu samimiyetsizliktir. Bir mafya babasının dün de yaptığı iş, yanlışsa yanlış demek lazım, bugün de söylemek lazım. Eğer biz, her söyleneni soru önergesi yapacaksak, komisyon kuracaksak o zaman bunlara niye kurmuyoruz? Gürsel Tekin'e, Meral Akşener'e, Kemal Kılıçdaroğlu'na ilişkin iddialarına ilişkin niye komisyon kurmadık?" diye sordu.

Bir Yunan Profesörün "ABD Erdoğan'ı devirip Meral Akşener'i getirecekti" iddiasına işaret eden Turan, "Hadi araştıralım o zaman. Meclisin gündemi, dedikoduların, iddiaların siyasi hesapların konusu olmaması lazım" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin ne anlama geldiğini idrak edemeyenlerin son temsilcisi olduğunu dile getiren Turan, "Muhalefetle ihanet arasında çok ince bir çizgi var. Siyasi kavga, polemik yapılır. Ama bir mafya liderinin Meclisi, tüm basını esir almasını isyan ederek karşılıyorum" dedi.

"Sarıgül'ün iddiasını araştıralım"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir kaç ay önce "erken seçim gündeminin bu ülkeye faydası yok" dediğini anlatan Turan, "Bir anda ne oldu da seçim istemeye başladı?" diye sordu.

CHP'den ayrılan Mustafa Sarıgül'ün "ABD, hangi muhalefet partisine para gönderiyor?" iddiasına ilişkin Turan, "Hadi bunu araştıralım" önerisinde bulundu.

Turan, Türkiye'nin bu polemiklere rağmen, sorunları aşarak büyümeye devam edeceğini dile getirdi.

"10 bin dolar alan milletvekili denmedi"

"Ayda 10 bin dolar gönderilen siyasetçi" iddiasının sorulması üzerine Turan, "Hukukun gereği neyse onu yapmak durumundayız. 10 bin dolar veya başka bir şey, kimin elinde ne bilgi, belge varsa bunu savcıya vermesi gerekir. Hiçbirimizin zan altında kalmasını hak etmediğimiz kanaatindeyim. Kaldı ki o iddia ortaya konduğunda 'AK Parti' denmedi, bir siyasi parti, belki başka bir parti. Kaldı ki vekil denmedi, siyasetçi dendi. Belki siyasetçi ama vekil değil. Ama ne olursa olsun, benzer ithamlar, Meclisi yoran bir gündemdir. Kimin elinde bilgi, belge varsa mutlaka savcılarla paylaşması gerekir" dedi.

"Aldığı oy 17, üyesi kadar oy almadı"

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney beldesi belediye başkanlığı seçimlerine ilişkin Turan, "Küçük bir seçim, bunu biliyoruz. Ancak en kıymetli anket, sandık sonucudur. Küçük bir seçim olduğunu bilmekle beraber, şunu söylemek isterim ki; Erken seçimden başka rüya görmeyen, sürekli bunu gündeme getiren partilerin aynaya bakmasına vesile olmasını ümit ediyorum" dedi.

Bu seçimin sonuçlarının her partiye önemli dersler verdiğini ifade eden Turan, şunları kaydetti:

"Hele ki bir tanesi var ki, adam adeta oraya kamp kurdu. Aldığı oy 17, üyesi kadar oy almadı. Zafer beklediği beldede 17 oy aldı. Bu insanlar, AK Parti'yi kendi çaplarında yüzde 49 oyu kendilerinin aldığını düşünen, AK Parti'yi ele geçirmek için garip senaryolar yapan bir ekiptiler. En güzel ders, sandık, demokrasi dersidir. AK Parti'nin aldığı yüzde 49 oyu sadece kendisine mal etmeye kalkanların, 'beldedeki seçimleri zaferle alacağız' deyip de 17 oy alanların düştüğü trajikomik durumu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Erkenken dönün bu yanlış yoldan. Yol erkenken dönün bu sevdadan. Bu milletin, irfanı, izanı vefasız hiçbir yapıya imkan vermez"

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU